Suns katru dienu aizbēga no mājām, lai apmeklētu vienu kapiņu kapsētā; Tikai vēlāk atklājās patiesība

Cilvēka aiziešana aizsaulē paņem dzīvību, bet nekādā gadījumā ne mīlestību. Mūsu pasaulē šis noteikums attiecas ne tikai uz cilvēkiem, bet arī uz dzīvniekiem. Šis stāsts ir spilgts piemērs tam, cik neierobežota ir mīlestība pret savu tuvāko.

Jurijs ne pirmo gadu dzīvoja pilnīgā vientulībā. Viņš zaudēja sievu un vairs nespēja veidot personīgo dzīvi, un viņa pieaugušie bērni izvēlējās savu dzīves ceļu, pametot vecāku mājas. Vīrietis centās visus savus spēkus veltīt darbam, ko ļoti mīlēja.

Bērni tikai reti apciemoja Juriju, jo dzīvoja tālu no tēva. Vīrs mīlēja šīs aizkustinošās tikšanās, taču tās viņu neglāba no vientulības. Viņš vēlējās, lai mājās viņu vienmēr kāds gaidītu – uzticams draugs, ar kuru kopā pavadīt garus vakarus. Šī vēlme viņu noveda pie idejas iegādāties mazu sunīti.

Izrādījās, ka kucēns ir jauks. Viņam bija melni sarkana krāsa un vismīļākās acis pasaulē. Jurijs deva viņam iesauku Muhtars, jo viņam patika seriāls par drosmīgo p.o.l.i.c.i.j.as suni. Mukhtars gandrīz uzreiz pieķērās savam jaunajam saimniekam. Viņi ātri sadraudzējās, neradot nekādas problēmas.

Kopš tā laika Jurijs vienmēr parādījās kaimiņos sava suņa pavadībā. Par viņu simpātijām zināja kaimiņi un visu vietējo veikalu pārdevēji. Šis pāris vienmēr lika cilvēkiem smaidīt!

 

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 79%

0%

 

Jurijs nopietni nodarbojās ar Muhtara trenēšanu, regulāri pastaigājās ar viņu brīvā dabā, lai suns varētu skriet un izlaist tvaiku. Viņa mīlulis mīlēja spēlēties ar bumbu vairāk par jebko citu pasaulē. Vīrietis to metēja tālu prom, un suns vienmēr atgriezās ar to zobos.

Kad Jurijs pārkāpa vietējā veikala slieksni, pārdevējs vienmēr lūkojās pēc sava uzticamā biedra. Muhtars vienmēr atradās blakus saimniekam, kas pārdevēju iepriecināja un patīkami pārsteidza.

Nedaudz vēlāk Jurijam radās nopietnas veselības problēmas. Vīrietis saņēma daļēju kāju paralīzi, un pats saviem spēkiem vairs nespēja pārvietoties. Šajā grūtajā periodā Muhtars daudzkārt pierādīja, ka viņš savam saimniekam ir īsts otrs.

 

Jurijs vairs nevarēja palutināt suni ar garām pastaigām, taču nepārtrauca rūpēties par savu mīluli.

Pat tad, kad jutās slikti, vīrietis centās saņemties. Viņš celtos no gultas, lai rūpētos par abiem, tāpat kā agrāk. Dzīve turpinājās, taču mazliet nepieradinātā veidā. Vīrietim nācās atteikties no daudziem labumiem un ieradumiem, taču optimisma sajūta pat šajās dienās viņu nepameta.

Agrāk Jurijs viegli varēja krist apātijā vai depresijā, taču drauga un atbildības sajūtas esamība par viņu kļuva par labu “atsitienu”. Viņi abi vienmēr centās padarīt gaišāku laiku, ko pavadīja mājās. Viņu spēles kļuva citādākas, taču nezaudēja agrāko aizrautību. Suņa saimnieks vienmēr jautri pavadīja laiku sava mīļākā mīluļa sabiedrībā.

Siltajā sezonā tie sāka parādīties uz ielas. Jurija v.e.s.e.l.īb.a.s. problēmas netraucēja viņam mest bumbu. Viņš to meta pēc iespējas tālāk, un Muhtars veikli skrēja pa zāli pēc savas mīļākās rotaļlietas. Šādās dienās vīrietim šķita, ka viņš ir vesels un viņam nav nekādu ierobežojumu.

Diemžēl optimismam nepiemīt īpašības dziedēt tik smagas t.r.au.m.as.. Pamazām Jurijs zaudēja v.e.s.e.l.ī.bu, parādījās ko.m.p.l.i.kāc.ijas. Bērni sāka biežāk apciemot tēvu, un dēls Aleksejs kategoriski uzstāja, lai viņu izmeklē ā.r.s.t.s. Jurijs saprata, ka tas ir nepieciešams, taču negribēja atstāt suni vienu.

Tad Aleksejs apsolīja, ka paliks viņu mājā un pieskatīs Muhtaru tieši tik ilgi, cik būs nepieciešams. Vīrietis bija apmierināts ar bērnu atsaucību un piekrita, ka viņu izmeklēs s.l.i.m.nī.c.ā.

Pirms došanās prom Jurijs nespēja savaldīt asaras. Viņš bija ļoti skumjš, kad atvadījās no suņa. Vīrietis uzrunāja Muhtaru tā, it kā viņš būtu cilvēks, un visu lieliski saprata. Viņš lūdza suni būt paklausīgam un neradīt ģimenei nekādas nepatikšanas. Stipri apskāvis suni, Jurijs izgāja no mājas.

Pēc pārbaudes Jurijs tika h.o.s.p.i.ta.l.i.zēts. Viņam bija jāārstējas stingrā .ā.rs.t.u. uzraudzībā. Diemžēl visa laime pēkšņi sabruka…

Atšķiršanās no sava saimnieka slikti ietekmēja Mukhtara pašsajūtu. Viņš bija skumjš un pat atteicās ēst. Aleksejs centās pilnībā rūpēties par suni, taču viņa pūles gandrīz nekad nebija veiksmīgas.

Lasi vēl: Latvijas sinoptiķis atklāj ļoti patīkamu prognozi uz 1.martu: ”Daudzi šo jau sen gaidīja”

Viņa instinkti Muhtaru nekad nebija pievīluši, jo viņš bija ļoti gudrs suns. Suns juta, ka viņa saimniekam ir slikti. Viņš nevienam neatdeva sevi, centās turēties tālāk no mājiniekiem. Mukhtars pat ignorēja bērnu mēģinājumus ar viņu spēlēties, neņēma ēdienu no viņu mazajām plaukstām. Lai gan agrāk viņš vienmēr bija priecīgs un rotaļājās ar bērniem.

Reizēm viņš varēja ieskriet istabā, lai pieglaustos ar purnu pie Alekseja kājām. Jaunais vīrietis izturējās uzmanīgi, līdz galam nesaprazdams, kā atvieglot mājdzīvnieka iekšējo stāvokli. Redzot suņa uzvedību, Aleksejam pašam kļuva skumji. Viņu sāka mocīt bailes, ka tēvs vairs neatgriezīsies dzimtās mājas sienās.

Drīz vien starp vecāko dēlu Juriju un viņa ārstējošo ā.r.s.tu notika telefonsaruna. Ā.rs.t.s paziņoja bēdīgo vēsti par pacienta aiziešanu aizsaulē. Šī briesmīgā ziņa satrieca visu ģimeni. Ikviens mājas iedzīvotājs – no mazākā līdz lielākajam – izjuta šīs ziņas smagumu. Taču Muhtara stāvoklis bija vissliktākais no visiem… Diemžēl visa dzīve vienā acumirklī sabruka.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment