Latvijas sinoptiķis atklāj ļoti patīkamu prognozi uz 1.martu: ”Daudzi šo jau sen gaidīja”

Latvijas sinoptiķis atklāj ļoti patīkamu un iepriecinošu prognozi uz 1.martu. Viņš stāsta, ka daudzi latvieši šo jau sen gaidīja un beidzot tas laiks ir pienācis. 

Pēc divām dienām sāksies marta mēnesis, kas tradicionāli atzīts par pavasara sākumu. Meteorologu agrīnās prognozes liecina par daudzsološiem laikapstākļiem mēneša pirmajā pusē.

Kā portālā “X” norāda meteorologs Jānis Trallis, nedēļas otrajā pusē gaidāmi sausāki un saulaināki apstākļi. Ja mākoņi ļaus saulei paaugstināt temperatūru, marta pirmajā dienā ir iespēja sasniegt šī gada sākotnējos +15 grādus, par ko liecina kartē redzamā ECMWF prognoze.

 

Pārbaudi savas zināšanas ar šo testu!

Vēlamies pārbaudīt tavas zināšanas par dzīvniekiem. Izpildi šo testu un noskaidro cik daudz tu zini informācijas par šo tēmu!

1 / 2

Kuri dzīvnieki nārsto?

2 / 2

Kuram no nosauktajiem dzīvniekiem vienīgajam nav zobu?

Your score is

The average score is 59%

0%

Vērts atzīmēt, ka pašreizējais 1. marta karstuma rekords Latvijā ir +13 grādi, kas uzstādīts 2021. gadā, tomēr iespējams šis marta mēnesis būs rekordu cienīgs.

Kāds būs viss marts?

Saskaņā ar jaunākajām laika prognozēm gaidāms, ka gaidāmajā nedēļas nogalē laikapstākļi Latvijā mainīsies uz sausāku un saulaināku pusi. Papildus gaidāma gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +12 grādiem.

Nedēļas sākumā gaidāmi nokrišņi un migla. Pūtīs maigs vējiņš. Gaisa temperatūra naktī būs robežās no +1 līdz +6 grādiem, savukārt dienas gaiss piedzīvos nelielu temperatūras paaugstināšanos.

Līdz 1.martam ir spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenā līmeņa brīdinājums par paaugstinātu ūdens līmeni upēs, kas atrodas valsts austrumu un centrālajos rajonos.

 

Šajos apgabalos jāņem vērā satiksmes sastrēgumu iespējamība un pēkšņas ūdens līmeņa izmaiņas dažās upēs ledus veidošanās dēļ. Sākot ar nedēļas vidu, gaidāms sausāks un saulaināks laiks.

Lasi vēl: Eksperts atklāj, ka Latvijā gaisa temperatūra būs kā Sibīrijā vai Aļaskā; iemesls ir pārsteidzošs

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, kas pamazām pāries dienvidaustrumu virzienā. Debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra naktīs noslīdēs vienu līdz divus grādus zem nulles, savukārt nedēļas nogalē dienas temperatūra var sasniegt +7 līdz +12 grādus pēc Celsija.

 

Sinoptiķis gan atklāj, ka ir par ātru priecāties – šī iemesla dēļ!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment