Sliktas ziņas: Eiropas Savienība vēlas liegt sēsties pie stūres šai iedzīvotāju kategorijai

Ar nolūku uzlabot Latvijas reputāciju un veicināt valstij piederošo transportlīdzekļu īpašnieku sajūtu, Auto asociācijas prezidents un Saeimas deputāts Andris Kulbergs (AS) plāno ieviest grozījumus likumos, lai Latvijas transportlīdzekļu reģistrācijas numura zīmēs tiktu iekļauts valsts ģerbonis.

Kulbergs norāda, ka pašlaik notiek intensīvas diskusijas ar Ceļu satiksmes drošības direkciju un citām iestādēm, jo papildus likumu grozījumiem būs jāveic arī izmaiņas standartā LVS 20:2009 “Transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numura zīmes”.

Šīs izmaiņas nodrošinās, ka jaunās numura zīmes atbilst visiem tehniskajiem un vizuālajiem standartiem.

Lasi vēl: Astrologi ir paredzējuši, ka no 17. līdz 20. novembrim 3 zīmes cietīs mokošas aizvainojuma un dusmu mokas

Lasi arī: Bez atlūzām un iegriezumiem: kā droši satīrīt saplēstu stiklu

Deputāts uzsver, ka šāda iniciatīva seko Lietuvas piemēram, kur jaunās transportlīdzekļu numurzīmēs no 1. oktobra iekļauts valsts ģerbonis, un tāda pati simbolika jau izmantota citās Eiropas valstīs.

Esošās numura zīmes ir praktiskas, bet tās neizceļ Latvijas identitāti simboliski.

Kulbergs uzskata, ka ģerboņa iekļaušana numura zīmēs būtu spēcīgs ieguldījums valsts piederības veicināšanā. Lietuvas piemērs rāda, ka šādas izmaiņas ir efektīvs veids, kā stiprināt iedzīvotāju saistīšanos ar valsti.

Viņš uzsvēra, ka šāda simbolika ikdienas dzīvē būtu veids, kā veicināt nacionālo vienotību un piederošanas sajūtu, kā arī palīdzētu veidot Latvijas atpazīstamību ārpus valsts robežām.

Arī interesanti: Pārtikas produkti, kurus nevajadzētu lietot kombinācijā ar ko stiprāku

Leave a Comment