Skumja ziņa: marta izskaņā no šīs pasaules prom devies talantīgs latviešu mākslinieks

Marta izskaņā no šīs pasaules prom devies talantīgs latviešu mākslinieks. Diemžēl Latvija ir zaudējusi ļoti cienījamu un talantīgu mākslinieku. 

Bet kā mēs varam atpazīt sargeņģeļa klātbūtni tuvumā un kā nepalaist garām svarīgos signālus, ko tas mums sūta? Kādus signālus mums dod mūsu Sargeņģeļi?

Pirmais signāls: atrastas baltas spalvas

Kad mēs iztēlojamies Eņģeļa tēlu, mēs zīmējam to pie sevis ar spārniem, lieliem, baltiem spārniem. Tāpēc atrasta balta putna spalva ir pats pirmais signāls, ka tavs sargeņģelis ir tavā tuvumā.

Tiem, kam nepatīk tīrīt cepeškrāsni, iemīlēs šo metodi. Iegūsi nevainojamu mirdzumu bez piepūles

Ja jūs ejat pa ielu un pēkšņi no nekurienes pie jums aizlido spalva vai zem kājām uz kustīga ietves pamanāt uz bruģa novietotu spalvu, tā ir visdrošākā zīme par jūsu Aizbildņa Eņģeļa klātbūtni.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

Ja šajā brīdī esi skumjš vai kaut kas tavā dzīvē nesanāk, esi noguris un skumjš, tad šādā veidā Eņģelis tev paziņo, ka tu neesi viens, ka tev blakus ir atbalsts, tāpēc nevajag skumt un bēdāties.

Diemžēl tagad par raksta skumjāko daļu..

Saskaņā ar informāciju no Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) prezidenta Igora Dobičina, metālmākslinieks Indulis Urbāns aizgājis mūžībā otrdien, 26. martā.

Lasi vēl: Kā ”nepamodināt” un neiztraucēt aizgājēju dvēseles, apmeklējot kapsētu: 5 neaizskarami noteikumi

Indulis Urbāns nācis mākslinieku ģimenē, kur viņa tēvs, Oļģerts Urbāns, bija gleznotājs, un māte, Marta Urbāne, – grafiķe. Urbāns savas izglītības sāka Rīgas 6.vidusskolā no 1955. gada un turpināja Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas skolā no 1959. gada. No 1963. gada līdz 1968. gadam viņš apguva mākslas izglītību Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā (RLMV) Metāla mākslinieciskās apstrādes nodaļā.

Indulis Urbāns absolvēja RLMV Metāla mākslinieciskās apstrādes nodaļu 1968. gadā ar diplomdarbu “Gadalaiki”, izmantojot tērauda materiālu.

 

Pēc RLMV beigšanas viņš sāka strādāt LPSR Mākslas fonda kombināta “Māksla” Metālmākslas iecirknī. Tur strādājot, Urbāns galvenokārt pievērsās rotu mākslai.

Lasi vēl: Gardas brokastis 15 minūtēs. Paldies manam uzbeku kaimiņam par ātro un izcilo kartupeļu pīrādziņu recepti!

Pēc obligātā dienesta PSRS armijā 1970. gadā mākslinieks kļuva par zīmēšanas studijas vadītāju bijušajā Kultūras namā “Elektra”. Vēlāk Urbāns ilgstoši strādāja LPSR Mākslas fonda (MF) kombinātā “Māksla”, bija nozīmēts MF mākslas padomē un MF Lietišķās mākslas kombināta mākslinieku kvalifikācijas un kvalitātes komisijā.

Visdziļāko līdzjūtību!

 

Leave a Comment