Kā ”nepamodināt” un neiztraucēt aizgājēju dvēseles, apmeklējot kapsētu: 5 neaizskarami noteikumi

Dodoties uz “aizgājēju pilsētu”, jāuzvedas uzmanīgi, lai netraucētu aizgājēju dvēseles un citus kapu apmeklētājus. Mēs jums pastāstīsim, ko drīkst un ko nedrīkst darīt kapsētā.

Dodoties uz šo vietu, jāievēro vairāki svarīgi noteikumi attiecībā uz šo apmeklēšanu, karsto dzērienu dzeršanu un uzkopšanu. Ir tradīcijas, ko iedzīvotāji ievēro, taču tās tiek uzskatītas par nepareizām un bīskapi tās nosoda. Kādi ieteikumi būtu jāievēro?

Šo vietu ir atļauts apmeklēt jebkurā laikā. Tas ir īpaši svarīgi:

Trešajā, devītajā un četrdesmitajā dienā pēc cilvēka aiziešanas aizsaulē;

aizgājēja dzimšanas dienā un aiziešanas gadadienā;

nav ieteicams apmeklēt kapsētu pēdējā nedēļā pirms Lieldienām. Šajās dienās lūgšanas par aizgājēju atdusas brīdi netiek noturētas.

Lasi vēl: Sliktāk par neuzticību: 8 lietas, kas pilnīgi sagrauj divu cilvēku attiecības

 

Vai kapsētā var lietot alkoholu un atstāt glāzi aizgājējam?

Apmeklējot mīļotā cilvēka kapu, ir svarīgi atcerēties, ka kapsēta, kurā viņi atdusas, ir klusa vieta. Cilvēki šeit nāk, lai sērotu un domātu par savu dzīvi. Alkoholisko dzērienu lietošana traucēs kapsētas apmeklētājiem.

Būsiet bez ražas: 8 dārzeņu pāri, kurus nevajadzētu stādīt kopā

Tāpat ir svarīgi atcerēties, ka bīskapi ir pret sēdēšanu kapsētā alkohola reibumā. Lai izrādītu cieņu aizgājējam, pietiek ar lūgšanu par viņu. Pareizticīgajai baznīcai ir arī negatīva attieksme pret tradīciju atstāt glāzes ar dzērieniem “par aizgājēju”.

Lasi vēl: Dažviet Latviju ir pārņēmis sniegs, tomēr meteorologi izsaka prognozes, kad tad atkal būs +20 grādu

Vai kapsētā var ēst un atstāt ēdienu?

Bīskapiem ir slikta attieksme pret to, ka kapsētu apmeklētāji uz kapiem atstāj saldumus, kūkas un citus ēdienus. Šādu tradīciju kādreiz ievēroja pagāni, bet pareizticīgie to nedara.

Turklāt atstātie saldumi un produkti rada vēl kādu apdraudējumu. Tie var piesaistīt kapam lielus dzīvniekus vai grauzējus, kas izpostīs zemes gabalu un pusi šīs vietas.

Tomēr ir vēl kāds ļoti svarīgs ieteikums no mācītājiem..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment