Dažviet Latviju ir pārņēmis sniegs, tomēr meteorologi izsaka prognozes, kad tad atkal būs +20 grādu

Dažviet Latviju ir pārņēmis sniegs, tomēr meteorologi izsaka prognozes, kad tad atkal būs +20 grādu un vasaras cienīgs karstumiņš Latvijā. 

Kā pavasarī sniegs ietekmē dzīvo dabu un augus?

Pavasara sniegs var ietekmēt dzīvo dabu un augus dažādos veidos:

Sniega sega kā aizsargs: Sniegam ir izolējoša iedarbība, kas var aizsargāt zemes virskārtu un augus no salnas un aukstuma. Tas palīdz novērst zemes izsalšanu un saglabāt temperatūru zem sniega segas stabili.

Mitruma avots: Kad sniegs kūst, tas nodrošina ūdeni augiem. Pavasarī, kad saules staru intensitāte palielinās un temperatūra paaugstinās, kūstošais sniegs nodrošina mitrumu augiem, kas ir nepieciešams to augšanai un attīstībai.

Sniega barības vielas: Sniegā var atrast dažādas minerālvielas un barības vielas, kas ir svarīgas augu augšanai un attīstībai. Kad sniegs kūst, šīs vielas tiek izplatītas pa zemi un tiek pieejamas augiem.

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Augu aizsardzība: Daži augi, piemēram, ziemcietes, ir pielāgoti dzīvot zem sniega segas un izturēt ziemas aukstumu. Sniega klātbūtne var sniegt papildu aizsardzību šiem augiem, novēršot to bojāšanos zem salnām un stipriem vējiem.

Lasi vēl: “Šis nav laiks tēriņiem”: astrologs dažām zodiaka zīmēm ieteica taupīt naudu aprīlī, savādāk jums viņas nebūs nemaz

Diemžēl vakar daudzviet Latviju pēkšņi pārsteidza sniega sega, kura arī šodien vēl nav nokususi. Cilvēki ir vīlušies, jo bija jau sajutuši pavasara atnākšanu. Meteorologi pavisam nesen atklāja, kad atkal sagaidīsim +20 grādus un vasaras cienīgu karstumu. Lūkosim, tālāk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment