“Viena traka prognoze!” – meteorologs Jānis Trallis nosauc datumu aprīlī, kad Latvijā iestāsies vasarīga svelme

Foto – Pexels

Meteorologs Jānis Trallis vietnē “Twitter” nācis klajā ar pārsteidzošām ziņām – izrādās, ka jau pavisam drīz, no 7. līdz 10.aprīlim Latvijā var iestāties kārtīga, vasarīga svelme. Šis karstais gaiss visā Eiropā ieplūdīs no dienvidrietumiem.

Karsts laiks pavasarī var būt saistīts ar vairākiem dabas parādībām un notikumiem, kas var ietekmēt cilvēku un dzīvnieku dzīvi, kā arī vidi kopumā.

Kāpēc veidojas augstas temperatūras? Pavasarī saule atrodas augstākā pozīcijā debesīs, kas var radīt intensīvu siltuma iedarbību. Šādā gadījumā dienas var kļūt ļoti karstas, un gaisa temperatūra var paaugstināties līdz augstajām vērtībām.

Foto – Pexels

Taču jāatceras arī, ka pavasarī sniega kušana un lietus var izraisīt to, ka zeme kļūst mitra, savukārt pēc tam seko sausums, kas, savukārt, rada putekļus, jo zeme saules iedarbībā strauji sāk izžūt. Tas atkal var radīt putekļainu un sausu atmosfēru, kas pastiprina saules siltuma iedarbību.

Lasi vēl: Fantastiska ziņa no komponists Ulda Marhileviča! Cilvēki ar asarām acīs steidz teikt viņam labus vārdus

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Karstā laikā pavasarī var būt iespējamas arī spēcīgas vētras, kad bieži neatņemamam sastāvdaļas ir arī pērkons, zibens un stipras vēja brāzmas. Šādas vētras gan reizumis var būt pat labvēlīgas, jo tās palīdz ātrāk izkust sniega segai, ja tāda vēl ir kaut kur saglabājusies un uzsākt pavasarī zaļumošanas procesu. Protams, nav izslēgti arī plūdi un zemes nogruvumi.

Lasi vēl: Visi ciemiņi lūdza recepti. Ātri un viegli vasaras salāti, kas gatavojami 5 minūtēs: tie ātri pazūd no galda

Taču, kad šis solītais karstums ieradīsies Latvijā?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment