Fantastiska ziņa no komponists Ulda Marhileviča! Cilvēki ar asarām acīs steidz teikt viņam labus vārdus

Fantastiska ziņa no komponists Ulda Marhileviča! Cilvēki ar asarām acīs steidz teikt viņam labus vārdus un izsaka pozitīvu attieksmi pret slaveno komponistu. 

Vai Latvijā ir daudz komponistu?

Jā, Latvijā ir samērā daudz komponistu, ņemot vērā valsts iepriekšējo un pašreizējo bagāto mūzikas tradīciju.

Latvijas komponistu skaitā ir gan pazīstami un starptautiski atzīti mākslinieki, piemēram, Pēteris Vasks, Raimonds Pauls, Jānis Mediņš un citi, gan arī jauni talanti, kas turpina veidot un attīstīt latviešu mūzikas ainu.

Daži no Latvijas komponistiem ir specializējušies klasiskajā mūzikā, bet citi ir aktīvi arī citos žanros, tostarp populārā, elektroniskā un eksperimentālā mūzikā. Kopumā Latvija ir mūzikas zeme ar daudzpusīgu un bagātu komponistu kopienu.

 

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

 

Bet tagad gan par kādu priecīgu ziņu komponista Ulda Marhilēviča dzīvē. 

Lasi vēl: Šai Latvijas iedzīvotāju kategorijai ir pieejamas dažādas atbalsta metodes no valsts! Kā ar pabalstu?

Uldis tiek raksturots kā persona ar izteiktu raksturu, kurš prasmīgi izbeidz un izlīdzina dažādas situācijas. Lai gan šis raksturojums var šķist nedaudz pārspīlēts, jo viņš kopā ar savu sievu Janu ir dzīvojis kopš jaunības, kas ir netipiski mūziķiem.

Uz ko ilgi nedrīkst skatīties, lai nepiesauktu nelaimi. Tautas ticējumi, kurus vērts likt aiz auss, jo tiem esot ticējusi pat pati Vanga

Šis saiknes stiprinājums ģimenē varētu būt mantojums no Ulda mātes Emmas, kura dzīvojusi kopā ar Ulda tēvu Stefanu Marhileviču 55 gadus, un vēl trīs mēnešus ilgāk. Uldis sev par skolotāju uzskata Raimondu Paulu, kurš ir bijis liels iedvesmas avots.

Lasi vēl: Klimata šausmas sāksies 5. aprīlī un ilgs 10 dienas pēc kārtas: meteorologi ir atklājuši, kam sagatavoties

Pauls, izvairīdamies no liekas uzmanības, vienmēr ir uzsvēris, ka, ja Dievs ir devies spēju spēlēt džezu, tad tā ir dāvana, no kuras nav jāizvairās. Tieši Maestro pirms daudziem gadiem dibināja mūzikas grupu “Remix”, kas bija bērnības laiks puišiem, tagad ierakstīts ērtos video klipos un pat aprakstīts grāmatā.

Bet kādēļ cilvēki īpaši priecājas par Marhilēviču un viņa patreizējiem dzīves notikumiem? Šis tiešām ir fantastiski! Lasām tālāk..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment