Sinoptiķi sola, ka nākamnedēļ iespējams sagaidīsim beidzot ziemu. Cik liels grādu sals ir gaidāms?

Sinoptiķi prognozē, ka jau sākot ar šo nedēļu Latvijā laiks strauji pāaukstināsies līdz sāks snigt arī sniegs. Cik liels grādu sals būs gaidāms? 

Nākamajās trim dienās daudzviet gaidāms neliels nokrišņu daudzums, tomēr kopumā valstī būs mazāk nokrišņu nekā nedēļas sākumā.

Laiku pa laikam starp mākoņiem uzspīdēs saule, un dienvidu vējš pūtīs lēni līdz mēreni, sestdien pārejot uz austrumu vēju. Nakts temperatūra samazināsies līdz +2..+7 grādiem, bet dienas maksimālā temperatūra būs +5..+9 grādi.

Ir iespējams, ka svētdien tuvojas ciklons, un jau pirmdien lietus var pārvērsties sniegā, it īpaši valsts austrumu daļā. Prognozes par temperatūras samazināšanos un tās ilgumu pagaidām ir pretrunīgas.

 

Pastāv iespēja, ka iestāsies meteoroloģiskā ziema. Tā tiek uzskatīta par iestājušos, ja vidējā gaisa temperatūra diennaktī ir zem nulles vērtības vismaz piecas dienas pēc kārtas.

Lasi vēl: “Pasaules gala grafiks”: matemātiķi ir aprēķinājuši Apokalipses datumu

Lasi arī: Trīs dāmas pensijas gados nolēma: “Pie velna visus, mēs pašas par sevi parūpēsimies”; Tagad viņas dzīvo ļoti labi un komfortā

Jāpiemin, ka Alūksnē jau no 25. līdz 29. oktobrim vidējā gaisa temperatūra bija negatīva, un meteoroloģiskā ziema iestājās trīs nedēļas agrāk nekā parasti. Pērn Latvijā meteoroloģiskā ziema sākās 17. novembrī, Kurzemē vietām pat mēnesi agrāk nekā ierasts.

Meteoroloģiskā ziema Latvijā ir termins, kas tiek izmantots, lai norādītu uz periodu, kad sākas ziemas laikapstākļi, un tas bieži tiek izmantots, lai aprakstītu sākotnējās pazīmes, ka ziemas laiks ir iestājies. Vienkārši izsakoties, meteoroloģiskā ziema ir posms, kad vidējā gaisa temperatūra ilgstoši paliek zem nulles grādiem.

Meteoroloģiskā ziema iestājas tad, kad vidējā diennakts gaisa temperatūra ir zem nulles vērtības vismaz piecas dienas pēc kārtas. Šo definīciju bieži izmanto, lai noteiktu oficiālu meteoroloģiskās ziemas sākumu un beigas. To izmanto, lai sekotu ziemas temperatūru un laikapstākļiem statistikas nolūkos un novērotu klimatoloģiskās izmaiņas.

Sākoties meteoroloģiskajai ziemai, visbiežākais notikums ir pastāvīgs sniega segums, regulāras salnas, pastiprināts vējš un zemākas temperatūras. Šie faktori ietekmē ikdienu un cilvēku dzīvi, un tiem jāpiemēro attiecīgie piesardzības pasākumi un sagatavošanās ziemas sezonai.

 

Sinoptiķi stāsta, kas gaidāms tik anomāls šajā laikā

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment