Saņemot mantojumā no tēva vecu māju, meita devās uz turieni dzīvot. Bet pārkāpjot pār slieksni, viņa uzzināja visus patiesību

 

Mantojuma sadale bieži vien atklāj slēptās ģimenes problēmas, neapmierinātību un vecās nesaskaņas.

Ģimenes locekļi var sākt konfliktēt par to, kas kuram pienākas, vai arī izmantot mantojumu kā līdzekli, lai atrisinātu vai izrēķinātos par senām sūdzībām un konfliktiem.

Mantojuma saņemšana bieži ir emocionāls process, jo tas saistīts ar tuvinieka zaudējumu. Stress var padarīt cilvēkus jūtīgākus un vieglāk aizkaitināmus, kas var izraisīt strīdus un nesaskaņas. Tas var ietekmēt cilvēku sociālo statusu un varas dinamiku ģimenē. Piemēram, ja viens ģimenes loceklis saņem lielāku daļu no mantojuma, tas var mainīt viņa pozīciju ģimenē vai sabiedrībā, radot greizsirdību un intrigas.

Bet ir reizes, kad mantojums izraisa negaidītu situāciju un apjukumu, ar vēl dīvaināku emocionālu situāciju. Līdzīgi kā šajā stāstā…

Jana uzauga diezgan pārtikušā ģimenē un viņai netrūka nekā, tomēr viņa nekad nelielījās klasesbiedru priekšā ar vecāku sagādātajām mantām, lai neizrādītos pārāka par citiem. Viņas pieticību ievēroja arī tēvs un māte.

 

– Tāda sajūta, ka mūsu meita ir atrauta no reālās dzīves! Janas māte Anna reiz sacīja, sarunājoties ar vīru.

– Nē, mīļā. Viņa ir pavisam parasts bērns. Vienkārši pārāk nopietna saviem gadiem, tas arī viss, pauda meitenes tēvs Rolands.

– Tu labāk paskaties, kādi viņai ir panākumi olimpiādēs un mūzikā! Daži cilvēki tādus sasniegumus pat sapņos nav redzējuši, bet mūsu jaunais talants kopā ar skolotājiem braukā uz sacensībām dažādās pilsētās, viņš norādīja.

– Tomēr es kaut kā jūtos neomulīgi, ka citi bērni bieži sazinās savā starpā, bet mūsu meita apskauj tikai savu kaķi un suni, teica Janas mamma.

Tad vīrs viņu negaidīti pārtrauca:

– Tev nevar iztapt. Vai būtu labi, ja mūsu meitiņu piesaistītu kompānija, kas neatbilst viņas inteliģences līmenim? Kā tas viss beigtos?

Annai bija jāpiekrīt vīram. Lai gan Jana nebija tāda kā citi bērni, tam bija vairākas priekšrocības.

Kādu dienu meitene pamanīja, ka māte bieži ieslēdzas savā istabā un ilgu laiku nenāk ārā.

Viņa jautāja tēvam:

– Tēti, kas noticis ar mammu? Vai viņa kas kaiš?

Rolandam arī nācās atzīt, ka viņa sieva pēdējā laikā nejutās labi. Speciālisti centās palīdzēt, bet bija par vēlu… Drīz ģimene uzzināja, ka  sievietei ir atlicis ļoti maz laika…

Lasi arī: Globa nosaucis vienīgās zīmes, kurām Jūlija sākumā obligāti jānopērk Loterijas biļete, jo gaidāma milzu veiksme

Jana ierāvās sevī, jo māte nespēja ar viņu sarunāties kā agrāk. Kurš tagad aizstās māti? Meitenei jebkurā vecumā māte ir vajadzīga, it īpaši četrpadsmit gadu vecumā. Noraudzīties, kā māte pamazām izdziest būtu grūti ikvienam. Tikai tie, kas ir piedzīvojuši ko līdzīgu, zina to sajūtu…

Latvijā sākušās jaunas un valstij nepatīkamas tendences, kas varētu saasināt jau tā drūmo situāciju

 

Pēc skolas beigšanas ar zelta medaļu Jana nolēma kļūt par veterinārārsti. Tēvs, to uzzinājis, iebilda:

– Mēs ar māti taču tevi neaudzinājām, lai tu ko tādu darītu! Man ir pietekami daudz naudas, lai tu kļūtu par uzņēmēju.

– Bet, tēti. Vai tas, ka ir daudz naudas, padara cilvēku patiesi laimīgu? Kopš bērnības esmu mīlējusi dzīvniekus, un manā istabā ir papagailis, kaķis, bruņurupucis un suns.

Ja man būtu spēks palīdzēt ikvienam dzīvniekam pasaulē, es ar prieku to darītu! Ļauj man kļūt laimīgai, palīdzot mūsu mazākajiem brāļiem. Nedomāju, ka mamma būtu protestējusi kā tu, atbildēja Jana.

Izdzirdot meitas teikto, Rolands nopūtās.

– Labi, lai notiek pēc tava prāta, viņš teica un izgāja no meitas istabas.

Protams, viņš negribēja padarīt Janu nelaimīgu. Kādreiz viņš ar sievu cerēja, ka meita, savas prāta spējas izmantos citās darbības jomās, taču tagad viņa pēkšņi paziņoja par vēlmi kļūt par veterinārārsti.

Vecmāmiņas metode, kā palielināt gurķu ražu – rezultāts pārsteigs pat pieredzējušus dārzniekus

– Bet varbūt tas ir uz labu, vīrietis pie sevis nodomāja.

Kā izrādījās, meitas plāni patiešām bija lielisks lēmums. Tēvam radās milzīgas biznesa problēmas, un drīz visi pēkšņi uzzināja, ka ārpus pilsētas  atrasta viņa automašīna.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment