Salnas, atkal aukstums vai tomēr solītais vasarīgais siltums? Toms Bricis nāk klajā ar pirmajām precīzajām prognozēm šīs nedēļas nogalei

Foto – ekrānuzņēmums

Meteorologs Toms Bricis šorīt, raidījumā “Rīta Panorāmā” atklāja, kādas ir gaidāmas maija brīvdienas un vai siltais laiks, kāds visā Latvijā sācies jau šodien, ir gaidāms arī līdz pat nedēļas beigām.

Bricis skaidro, ka ir priecīgs, ka prognozes ir izrādījušās gana precīzas un siltums šajās dienās patiešām ir iestājies. “Bieži vien cilvēki, dzirdot šādas ziņas, uzreiz domā, ka nupat tik visu laiku būs siltums vien, daudz un dikti. Taču šis ir tāds meteoroloģisks termins, kas nozīmē, ka tuvākajās diennaktīs vidējā gaisa temperatūra būs +15 grādi. Par kaut ko tālāk – tas neko nesaka. Ir skaidrs, ka maijā būs vēl arī vēsākas dienas, būs arī salnas. Un tas nenozīmē, ka tagad līdz rudenim būs bezgalīgs siltums,” – viņš stāsta.

Tātad, jau šodien, Zemgalē, vidējā gaisa diennakts temperatūra būs +15 grādi, pēcpusdienā, protams, būs krietni siltāks – pat virs +20 grādiem. Tāpat arī tuvākajās dienās Vidzemē siltums noturēšoties, tomēr kaut kad vēsums atgriezīsies.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

Runājot par vidējā siltuma noturību Latvijā šajās dienās, Bricis saka: “Nekad iepriekš tas nav noticis aprīlī. Vidēji tas ir noticis maijā. Un bieži vien – pat jūnija sākumā.”

Meteorologs atgādina, ka maijā ir bijuši dažādi laika apstākļi – arī sniegs. Un viņš atzīst, ka aprīlis ir bijis īsts “emociju karuselis” – no Lieldienu vasarīgajām dienām līdz pat sniegam.

Lasi vēl: Nervus stindzinošus notikumus pagājušajā nedēļā piedzīvojusi profesora Anatolija Danilāna ģimene

“Aprīlī Latvijā ir bijusi 31 grāda temperatūras amplitūda – no mīnus 4 grādiem pagājušās nedēļas sākumā līdz + 27 grādiem 10.aprīlī. Tā amplitūda ir tiešām milzīga bijusi. Bet, neraugoties pat uz to, ka sniga, bija sniega sega, tie siltuma viļņi ir bijuši tik iespaidīgi!” – viņš saka.

Taču kādus laika apstākļus Toms Bricis sola šajā nedēļas nogalē, brīvdienās un svētkos?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment