Saistībā ar atvadīšanos no Jura Kulakova “Pērkons” steigšus izplata svarīgu paziņojumu

“Dziļi iegrimuši savās ikdienas gaitās un aizņemti ar saviem pienākumiem, bieži aizmirstam skatīties plašāk, sajust vides un pasaules pulsējošo dzīvotspēju. Mūsu acis, reiz tik asas un spējīgas, šķiet, ir aklas pret to, kas notiek apkārt. Mūsu lūpas, kas agrāk izteica skaļus un aizkustinošus vārdus, tagad ir kļuvušas mēmas, neizpaužot to, kas patiesi mūsu sirdīs dzīvo.

Mūsu ausis, kuras agrāk klausījās dziesmas putnu balsīs un vēju šņākā, tagad ir kurlas pret dabas skaņām un cilvēku sirēnām. Mūsu sirdis, kādreiz spēcīgas un dzīvas, šķiet, ir sastingušas akmenī, zaudējušas jutīgumu un sirdsmieru. Meistars, kurš reiz radīja skaistus un harmoniskus akordus dzīves dziesmai, ir devies mūžībā, atstājot pēc sevis tikai neskaidrus atbalsojumus debesīs.

Ekrānšāviņš

Šis paziņojums no grupas “Pērkons” vietnē “Facebook” aicina mūs padomāt un atskatīties, aizdomājoties par to, vai mēs esam saglabājuši saikni ar dzīvi, vai arī aizmiguši savu spēju redzēt, dzirdēt un just dziļāk par ikdienas virspusējo burzmu. Tāpēc, ieskatoties savās sirdīs, iespējams atkal atrast to dzīvotspēju un radīt skaņas, kas spēj iemiesot mūsu patieso būtību un dzīves mērķi.”

“Sestdien, 17. februārī, Rīgā, Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā, pulcēsimies, lai svinīgi un no sirds atvadītos no mūsu mīļā Jura – izcilā latviešu komponista, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieka, Līvānu goda pilsoņa. Viņa dzīve un mūzika ir veidojusi bagātu un neparastu stāstu, un šajā svinīgajā brīdī vēlamies atzīmēt un pieminēt visus brīnišķīgos mirušās personības pienesumus.

Lasi arī: Andžela Perla prognozē maģisku gadu trim ķīniešu horoskopa zīmēm; Viņus gaida finansiāls izrāviens un panākumi

Lasi vēl:  No Šodienas Latvijā aizliegts pārvietoties ar šādām automašīnām; Pretējā gadījumā Jums tas tiks konfiscēts

Jūra mūzika mūs ir pavadījusi cauri daudziem dzīves posmiem, sniedzot mums gan prieku, gan sēru. Viņa radošums ir bijis kā gaismas stariņš, kas spīd cauri tumsai, iedvesmojot un apceļojot mūs ar skaņām, kas paliks mūsu sirdīs mūžīgi.

Šajā atvadu ceremonijā vēlamies kopīgi dalīties atmiņās, stāstos un mūzikā, lai godinātu un atcerētos visus mirušā sniegumus un mīlestību, ko viņš ir dalījies ar mums. Aicinām visus, kuri ciena un mīl Juru, pievienoties šai svinīgajai dienai un piedalīties kopīgā sirds lūgšanā par viņa dvēseli.

Tomēr ar to viss paziņojums vēl nav galā. “Pērkons” izteicis vēl vairākas svarīgas lietas, kuras būtu jāzina!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment