Vai tu maz nojaut, ka šie ir tie priekšmeti, kuri atbaida no jūsu mitekļa visu ļaunumu un skaudību?

Mūsu senčiem katrā mājā bija amuleti. Pat krodzinieki un viesu namu saimnieki nebija slinki piekarināt pāri slieksnim kādu priekšmetu, mēģinot piesaistīt veiksmi savam uzņēmumam. Šie amuleti ir pieejami ikvienam no mums arī mūsdienās, un nav grēks tos izmantot!

Nu turīgie un ģimenes cilvēki nežēloja naudu un pūles, lai atvairītu bēdas un nelaimes no saviem tuviniekiem.

Par laimi, mūsu senču amuletiem nevajadzēja doties uz tumšu ciemu pie aizdomīgām raganām vai tērēt neprātīgu naudu par noslēpumainiem simboliem. Šie amuleti ir pieejami ikvienam no mums arī mūsdienās, un nav grēks tos izmantot!

Svarīgi!

Mūsu senči nebaidījās no darba, taču viņi nevēlējās lieki tērēt spēkus. Tāpēc visi turpmāk aprakstītie amuleti pildīja uzreiz divas funkcijas – atvairīja nepatikšanas no mājām un vienlaikus piesaistīja mājām veiksmi.

Turklāt, kā liecina mūsdienu zinātnieku pētījumi, daži senie amuleti papildinās arī jūsu veselību! Noteikti kādam no šiem priekšmetiem ir jābūt jūsu mājās.

Lasi vēl: “Tas gaidāms 14. februārī un ilgs nedēļu.” Meteorologi sniedza negaidītu prognozi

Protams, ka vieni no priekšmetiem ir pakavi

Zirgus vienmēr ir uzskatījuši par labas vēsts nesējiem. Tāpēc zirgu pakavi tika uzskatīti par ideāliem amuletiem. Mājā pakavam vieta ir viena – virs ieejas durvīm, lai ikviens, kas ienāk mājoklī, varētu iet zem tām.

Bet atcerieties: pakavu ir jākarina ar ragiem uz augšu! Tā tavā mājā noteikti būs pilns ar laimi un veiksmi! Ja to karinās un leju, tad diemžēl māja ”atvērs” vārtus ļaunumam, slimībām un nepatikšanām.

 

Ikonas, arī ar latviešu zīmēm dažādi priekšmeti

Jebkurā mājā senatnē bija tā sauktais sarkanais stūrītis. Tajā rūpīgi glabāja ikonas, kas atvairīja no mājām nelaimi. Protams, mūsdienās cilvēkiem nav laika iekārtot “sarkano stūri”.

Taču svēto attēli žurnālos vai grāmatās, nenāks par labu. Ir vajadzīga pilnvērtīga liela izmēra ikona, ideālā gadījumā – sena un lūdzoša! Noteikti mājās var atrasties arī latviešu zīmju priekšmeti.

Tomēr pats interesantākais priekšmets vien sekos..

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment