Plašsaziņas līdzekļi vēsta par skumju notikumu: mūžībā devusies īsta mūzikas leģenda

Plašsaziņas līdzekļi šodien paziņoja skumju vēsti, ka mūžībā aizgājusi mūzikas leģenda, kas bija uzskatāma par viena svarīga mūzikas žanra pamatlicēju. 

87 gadu vecumā mūžībā devies viens no rokenrola “izgudrotājiem” Džerijs Lī Lūiss, vēsta mediji. Viņš tika raksturots kā “Rokenrola pirmais izcilais mežonīgais cilvēks un viens no ietekmīgākajiem 20. gadsimta pianistiem.”

Tas mūzikas industrijai ir pamatīgs zaudējums. Viņš dzīvi pameta 87 gadu vecumā. 

Džerijs Lī Luiss, ir viens no pēdējiem rokenrola zelta laikmeta pārdzīvojušajiem, bet viņa dzīvi arī sabojāja skandāls un vardarbība.

Viņa karjera uz īsu brīdi tika apturēta, kad viņš 22 gadu vecumā apprecējās ar savu 13 gadus veco māsīcu Mairu Geilu Braunu. Luisa aģents raksturoja viņu kā “iespējams, pēdējo patieso, lielisko rokenrola dzimšanas ikonu”.

Luisa publicists Zaks Farnums savā paziņojumā sacīja: “Viņš bija tur sākumā kopā ar Elvisu, Džoniju Kešu, Čaku Beriju, Litlu Ričardu, Karlu Pērkinsu, Fatsu Domino, Badiju Holiju un pārējiem, un vēroja, kā viņi izdziest, līdz brīdim, kad viņš vienīgais dziedāja par rokenrola dzimšanu.”

Lūiss kļuva slavens 1957. gadā ar savu hitu singlu “Whole Lotta Shakin’ Goin On”, un turpināja gūt panākumus arī ar virkni citu dziesmu. Luiss ieguva iesauku “slepkava”, jo viņa klavierspēle bija tik izteiksmīga.

Lieliskajiem panākumiem sekoja citi hīti – piemēram, “Great Balls of Fire“, “Breathless“, un “High School Confidential“.

Lasi vēl: Sieviešu vārdi, kuru īpašniecēm pietrūkst veselīga egoisma. Viņas vienkārši neprot pateikt “nē”!

Luiss mūžībā devies savās mājās Desoto apgabalā Misisipi štatā ar savu septīto sievu Džuditu līdzās, sacīja viņa publicists.

 

Publicēts video ar mūziķa pēdējiem vārdiem dienu pirms skumjā notikum – skati nākošajā lapā

Leave a Comment