Pieļāvu kļūdas un sabojāju šašliku. Vienkārši padomi, kā pagatavot labāko gaļu jau pirmajā reizē

Pastāstīšu par saviem novērojumiem un gatavošanas kļūdām no personīgās pieredzes, kas man sabojāja ne vienu vien gaļas porciju. Galvenais garšas ziņā ir marināde!

Pietiks ar jebkuru vienkāršu recepti. Ja nevarat gaidīt 5-6 stundas, izmantojiet marinādes uz citrona sulas vai kivi bāzes. Pietiks pat ar 30-40 minūtēm, kamēr iekuras uguns.

Galvenā atziņa no eksperimentiem ar gataviem kebabiem – pat visvienkāršākā mājās gatavota marināde ir labāka par jebkuru “gatavu kebabu” vakuumā. Nav laika marinādes pagatavošanai? Labāk atliksiet pikniku. No šādas pieejas nekas labs neiznāks.

Nenovietojiet gaļu “pārāk tuvu viens otram”. Mazāk ir labāk!

Griežot gaļu, nesagrieziet to mazos gabalos. Jūs gatavojat šašliku, nevis liellopa stroganovu! Mazus kubiņus “no receptes” 3 x 3 cm ir viegli izžāvēt un sadedzināt!

Es iesaku griezt iegarenus 5 x 10 cm gabaliņus. Šāds gabaliņš “priecē muti”, un izmērs ilgi “saglabā sulu”. Lai labi apceptos – uzvelciet to uz iesma ar 1 cm intervālu un nežēlojiet malkas daudzumu!

Tikai gaļas kombināts var sabojāt gaļu ar marinādi. Un nepareizas ogles var izmantot ikviens, kas izmanto lētu kurināmo. Labāk ir ietaupīt naudu uz gaļas rēķina, nekā ieelpot pretīgo lēto kurināmo smaku un sajust ķīmisko aromātu. Oglēm jābūt bērza, bet skaidām – dārgām!

Nekādu dedzinātāju, skujkoku vai augļkoku! Šādas ogles slikti notur siltumu un piešķir gaļai rūgtu garšu.

Ir svarīgi uzturēt ogles maksimāli augstā temperatūrā visu cepšanas laiku. Ja ogles atdziest, izmantojiet ventilatoru. Pretējā gadījumā gaļa būs nevis apcepta, bet gan izžāvēta. Jo vairāk ogļu – jo vieglāk ir uzturēt pareizo temperatūru.

Skaista servīze rada pareizo atmosfēru

Ogles ir gandrīz gatavas – salieciet gaļu. Uz gabaliem nedrīkst būt sīpoli vai garšaugi! Tas uzreiz sadegs! Ja tauku pilieni pil un parādās uguns – tā vietā, lai pār karstumu ielietu ūdeni, labāk paceliet iesmu un strādājiet ar oglēm. Liesmas izdzisīs, bet karstums saglabāsies. Tā paša iemesla dēļ gaļu nedrīkst pārliet ar marinādi! Jūs gatavojat šašliku, nevis grilētus steikus!

Gatavošanas laikā galvenais ir neaizrauties ar sarunām, bet nepārtraukti pagriezt iesmiņus! Ja nokavēsiet šo momentu, iegūsiet apdegušo gaļu!

15 minūtes pacietības un nemitīgas griešanas – viss ir gatavs! Tiklīdz gaļai uz iesma izdalās caurspīdīga (nevis sarkana!) sula – nekavējoties izņemiet! Cūkgaļas gatavības pakāpe ir vienāda!

Lasi vēl: 4 sieviešu vārdi, kuru īpašnieces vīriešus maina kā “zeķes”. Cerams, ka tu neesi šajā sarakstā!

Rūpējieties par savu māti dabu! Sakopiet pēc sevis atkritumus un ievērojiet ugunsdrošības noteikumus!

Izņemot pagatavoto gaļu – atstājiet to uz atvērta šķīvja. Nekādā gadījumā to neaizsedziet ar vāku. Pretējā gadījumā radīsies “siltumnīcas efekts”, un visa no gaļas izspiestā sula uzreiz nonāks šķīvja apakšā. Labāk gaļu likt uz plānas maizes un pasniegt kopā ar dārzeņiem.

Lūk, sākam. Tagad jūs varat iedzert tēju savai apetītei.

 

Leave a Comment