Pēc ilgām debatēm beidzot ir zināms, kurš būs Latvijas valsts prezidents uz nākamajiem 4 gadiem

Beidzot ir zināms, kurš būs nākošais Latvijas valsts prezidents uz 4 gadiem. Pirmajā debašu daļā Saeima nevarēja izvēlēties prezidentu, tādēļ debates tika pārceltas uz otro daļu, kur beidzot tika noskaidrots Valsts prezidents. 

Valsts vadītāja amatam var pretendēt persona, kura ir Latvijas valstspiederīgā un vēlēšanu laikā sasniegusi 40 gadu vecumu un kurai nav nevienas citas valsts pilsonības.

Valsts prezidenta ievēlēšanas likumā rakstīts, ka par Valsts prezidentu var ievēlēt Latvijas pilsoni ar nevainojamu un izcilu reputāciju. Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc jaunā prezidenta izsludināšanas.

Saeima 31.maijā oficiālā sēdē godājamajā Valsts prezidenta amatā ievēlēja Edgaru Rinkēviču. Atklātā balsojumā, trešajā vēlēšanu kārtā atbalstu E. Rinkēvičai izteica 52 deputāti, savukārt atšķirīgo viedokli pauda 35 deputāti.

Lasi vēl: 62 gadu vecumā brīvdienās aizsaulē aizsaukts ļoti talantīgs aktieris; viņš slimnīcā iemiga mūža miegā

Kopš 2011. gada E. Rinkēvičs ir Latvijas ārlietu ministra amatā. Turklāt viņš šobrīd ieņem cienījamo ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas viceprezidenta amatu, papildus dalībai partijas “VIENOTĪBA” valdē.

Sveicam jauno prezidentu!

 

Leave a Comment