CSDD pārstāvji nāk klajā ar informāciju saistībā ar retāku tehnisko apskašu ieviešanu; cik bieži?

CSDD pārstāvji nāk klajā ar informāciju saistībā ar retāku tehnisko apskašu ieviešanu. Cik bieži būtu jāiet tehniskā apskate Latvijā, ja šie likumi tiks oficiāli apstiprināti?

Transportlīdzekļa vēstures pārskats kalpo kā vērtīgs resurss, sniedzot informāciju par transportlīdzekļa iepriekšējo lietošanu, ietverot vērā ņemamus notikumus visā tā ekspluatācijas laikā, kā arī sniedzot atbilstošus datus potenciālajiem transportlīdzekļa pircējiem.

Katrs automobilis tiek pakļauts virknei notikumu, kas ir saistītas ar tās individuālo transportlīdzekļa identifikācijas numuru (VIN). Atbildīgā iestāde vai organizācija, piemēram, Ceļu satiksmes drošības direkcija, veic automašīnas tehniskās apskates vēstures uzskaiti, pamatojoties uz tās valsts numura zīmi vai VIN numuru jebkurā konkrētā valstī.

Transportlīdzekļa reģistrā tiek dokumentēti tikai dati par transportlīdzekļa reģistrācijas procesu un tehniskajās apskatēs reģistrēto nobraukumu.

Transportlīdzekļu negadījumu uzskaiti dokumentē attiecīgās nacionālās apdrošināšanas asociācijas vai atbildīgās organizācijas. Katrs apdrošinātājs ir izveidojis savu datu bāzi, kurā tiek apkopota un glabāta informācija.

 

Lasi vēl: Tantuks terorizēja citus daudzdzīvokļu nama iemītniekus. Bet tad viņi izgudroja oriģinālu veidu, kā nešpetnieci pārmācīt!

CSDD pārstāvji šorīt no rīta nāca klajā ar informāciju saistībā ar ar retāku tehnisko apskašu ieviešanu. Viņi pastāstīja cik bieži būtu jāiet tehniskā apskate, ja šis likums drīzumā tiks apstiprināts.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment