CSDD pārstāvji nāk klajā ar informāciju saistībā ar retāku tehnisko apskašu ieviešanu; cik bieži?

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvji norāda, ka, ņemot vērā valsts autoparka novecošanos un progresa trūkumu pilsētu un reģionu pilnveidošanā, samazināt transportlīdzekļu tehnisko apskati Latvijā ir bīstams un neprātīgs lēmums.

CSDD atzinusi, ka tehniskajai apskatei ir būtiska nozīme satiksmes drošības nodrošināšanā, jo tā garantē, ka ceļu satiksmē drīkst piedalīties tikai tie transportlīdzekļi, kuri ir izgājuši pārbaudi un ir atzīti par drošiem un videi draudzīgiem.

Turklāt CSDD pārstāvji uzsvēra bieži aizmirsto faktu, ka transportlīdzeklis ir paaugstinātas bīstamības objekts un līdz ar to tā tehniskais stāvoklis ir atbilstoši jāuztur.

 

Statistikas dati norāda uz bēdīgo realitāti, ka ievērojama daļa transportlīdzekļu īpašnieku un vadītāju šo pienākumu neievēro, 40% no visiem transportlīdzekļiem neiziet sākotnējo tehnisko apskati.

Lasi vēl: “Mirdzēsi no laimes un veiksmes!”; Šīs 4 zodiaka zīmes savā laimīgajā fāzē ieies 2023. gada jūnijā

Šo satraucošo situāciju pasliktina fakts, ka jebkurā dienā vidēji 23 transportlīdzekļiem ir aizliegts turpināt piedalīties ceļu satiksmē, un aptuveni 62% no tiem ir nopietnas problēmas ar bremžu sistēmu.

 

Leave a Comment