Pasliktinājies veselības stāvoklis: 77 gadus vecajam režisoram konstatēts slimības skarto orgānu zonu pieaugums

77 gadus vecajam režisoram konstatēts slimības skarto orgānu zonu pieaugums. Aktieris pats izsauca ātro palīdzību, jo jutās slikti – divas dienas bija augsta temperatūra, sākās klepus un elpas trūkums.

Krievijas aktierim Ņikitam Mihalkovam tika diagnosticēta idiopātiska pneimonija.

Oskara balvas ieguvēja 5. janvārī nokļuva galvaspilsētas slimnīcā. Aktieris pats izsauca ātro palīdzību, jo jutās slikti – divas dienas bija augsta temperatūra, sākās klepus un elpas trūkums. COVID-19 tests apstiprināja Mihalkovam koronavīrusu.

Nikolajs Burļajevs dienu iepriekš apliecināja, ka krīze ir mazinājusies. “Es par viņu ļoti pārdzīvoju. Paldies Dievam, temperatūra pazeminājās, viņš ir pie samaņas un noteikti atveseļosies! Viss būs labi!” – norādīja Burļajevs.

Taču dažas dienas vēlāk kļuva zināms, ka filmas “Sibīrijas bārddzinis” režisora stāvoklis ir pasliktinājies. Viņam bija palielināts plaušu bojājumu laukums, kā arī saasinājās hroniskas sirds problēmas.

“Pēc plaušu CT veikšanas Ņikitam Sergejevičam tika konstatēts skarto zonu palielinājums. Ārsti viņam konstatēja idiopātisku pneimoniju. Mihalkovam ir arī mirdzaritmija. Bez pienācīgas palīdzības viņam varēja rasties sirdslēkme, taču no tā izdevās izvairīties. Ārsti uzrauga pacienta stāvokli un savā vidū sauc viņu par īstu cīnītāju,” ziņo Mash savā Telegram kanālā.

Lasi vēl: 54 gadu vecumā mūžībā devies visu iemīļotais aktieris; viņš kļuva slavens jau 8 gadu vecumā

Pēc ārstu domām, Ņikita Sergejevičs varēja inficēties 31. decembrī dievnamā Eduarda Artemjeva bēru laikā. Komponists nomira COVID-19 komplikāciju izraisītu seku rezultātā.

Artemjeva bēres notika Debesbraukšanas katedrālē. Ceremoniju apmeklēja daudz cilvēku. Mihalkovs dievnamā atradās pusotru stundu. Viņš sēroja par tuva drauga, viņa filmu mūzikas autora, nāvi.

 

Leave a Comment