Par Mihaila Gorbočava nāvi izteicies arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins – lūk ko viņš paziņojis!

Krievijas Federācijas prezidents atzīmējis bijušā PSRS vadītāja ietekmi pasaules vēsturē.

Vladimirs Putins nosūtījis telegrammu ar līdzjūtības apliecinājumu Mihaila Gorbačova radiniekiem un tuviniekiem. Attiecīgais dokuments ir parādījies arī Kremļa oficiālajā mājas lapā.

Krievijas prezidents atzīmēja, ka bijušais PSRS vadītājs atstāja jūtamu ietekmi uz pasaules vēstures gaitu, un viņš esot sapratis pārmaiņu nepieciešamību.

“Mihails Gorbačovs bija politiķis un valstsvīrs, kurš atstāja milzīgu ietekmi uz pasaules vēstures gaitu. Viņš vadīja mūsu valsti sarežģītā periodā, kas bija pilns ar dramatiskām pārmaiņām, liela mēroga ārpolitikas, ekonomikas un sociāliem izaicinājumiem”, – vēstīts oficiālajā Vladimira Putina paziņojumā.

Līdzās tam Putins atzīmēja nozīmīgas aktivitātes, ko Gorbačovs veica pēdējos savas dzīves gados.

“Jo īpaši atzīmēšu lielo daudzumu humanitārās, labdarības, izglītojošās aktivitātes, ko pēdējos gados veica Mihails Sergejevičs Gorbačovs”’, – atzīmēja Krievijas prezidents.

Lasi vēl: Astrologs Pāvels Globa nosauc zodiaka zīmi, zem kuras dzimst pašas nelaimīgākās sievietes; vai tiesa?

Bijušais Padomju Savienības prezidents Mihails Gorbačovs nomira 30. augustā pēc ilgstošas slimības. Viņam bija 92 gadi. Jūlijā kļuva zināms, ka Gorbačovs atrodas slimnīcā smagā stāvoklī – viņam bija nopietnas nieru problēmas.

Leave a Comment