Uz robežas aizturēts vīrietis, kurš “nopircis” divus bērnus; zināmas arī detaļas šai situācijai

Ārzemju medijos publicēta ļoti satraucoša ziņa. Uz Ukrainas – Polijas robežas aizturēts kāds Ukrainas pilsonis, kurš uzdevās par daudzbērnu tēvu, lai varētu pamest Ukrainu.

Par šo informāciju ziņojis Ukrainas Valsts robeždienesta Rietumu reģionālā departamenta preses dienests. Šī ir ļoti neparasta situācija.

Lai vīrietis īstenotu savu ieceri, viņš internetā iegādājies viltotus dokumentus, kas apliecinātu, ka viņam ir trīs bērni. Taču robežsargiem radās šaubas par divu bērnu dzimšanas apliecību autentiskumu. Un tad sākās padziļināta pārbaude.

Sarunas laikā vīrietis atzina, ka viltotos dokumentus iegādājies sociālajā vietnē “Telegram” , par to samaksājot 120 000 grivnu.

Robeždienesta Rietumu reģionālās nodaļas štāba priekšnieka vietnieks Matvijčuks pastāstīja, ka ukraiņi mēģina doties uz ārzemēm, neskatoties uz aizliegumu. Kopumā robežsargi reģistrējuši aptuveni 2000 neveiksmīgus bēgšanas mēģinājumus.

Lasi vēl: Aizdedzies prāmis, kurš izpeldējis no Ventspils; uz klāja atrodas cilvēki

Pēc Matčijčuka teiktā, vīrieši mēģināja aizbēgt no Ukrainas, izliekoties par sievietēm vai paslēpjoties koferos un pat starp matračiem. Un šie ir tikai daži šāda veida gadījumi.

Leave a Comment