Par godu Latvijas hokejistu vēsturiskajam panākumam saeima izziņo priecīgus jaunumus visiem Latvijas iedzīvotājiem!

Latvijas hokeja valstsvienība svētdien guva nozīmīgu uzvaru pār ASV valstsvienību, pasaules čempionātā spēles par 3. vietu pagarinājumā triumfējot ar 4-3.

Tas iezīmēja komandas atklāšanas medaļu iegūšanu pasākumā, un viņi turnīru noslēdza ar izcilību kā cienījamie bronzas lauru ieguvēji. Šī ir vēsturiska uzvara Latvijas hokejā.

Atgādināsim, ka pagājušajā 2022. gada Pasaules čempionātā Latvijas izlase spēlēja B apakšgrupā Tamperē pret Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju.

Turnīrā Latvijas ar trīs uzvarām un četriem zaudējumiem kopvērtējumā ieguva 10. vietu un nekvalificējās ceturtdaļfinālam, tomēr šogad viss burtiski mainījās.

2023. gada pasaules čempionātā Latvijas izlase piedalījās B apakšgrupā, kurā spēlēja Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Norvēģija, Kazahstāna, Slovēnija.

Sākotnēji čempionāts bija paredzēts Sanktpēterburgā, bet sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā 2022. gadā čempionāts tika pārcelts uz Tamperi un Rīgu.

Jāatzīmē, ka Latvija ar 4:3 nodrošināja savu pirmo uzvaru pret Čehiju. Kopvērtējumā komanda grupu turnīrā izcīnīja piecas uzvaras septiņās spēlēs, kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Latvija sasniedza vēsturisku pavērsienu, ceturtdaļfinālā ar 3:1 sagraujot Zviedriju, pirmo reizi iekļūstot pusfinālā. Lai gan pusfinālā ar 2:4 piekāpās Kanādai, bronzas medaļu izcīnīja, ar 4:3 uzvarot ASV izlasi. Par čempionāta rezultatīvākajiem spēlētājiem tika atzīti Kaspars Daugavins, Rodrigo Ābols un Artūrs Šilovs.

Lasi vēl: Ļoti skumjš jūnijs būs: nosauktas trīs zodiaka zīmes, kurām jūnijā gaidāmas nelaimes

Saeima drīz vien pēc Latvijas uzvaras paziņoja soctīklos kādu īpašu informāciju visiem Latvijas iedzīvotājiem! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment