Beidzot ir zināms, kādu prēmiju par bronzas medaļu varētu saņemt Latvijas hokeja izlase

Vien pirms pāris stundām Latvijas hokeja izlase izcīnīja uzvaru par bronzas medaļu. Šajā spēlē piekāpās Amerika. Tieši šajā mirklī tika pārrakstīta Latvijas hokeja vēsture. 

Mazliet par hokeju Latvijā..

Hokejs ir viens no iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā. Hokeja pirmsākumi Latvijā aizsākās 20. gadsimta 00. gadu sākumā.

Šobrīd saskaņā ar jaunāko IIHF statistiku Latvijā ir reģistrēti 4836 spēlētāji, kas ir 0,21 procents no kopējā iedzīvotāju skaita, taču, lai to pamatotu, ir nepieciešama atsauce. Visu Latvijas neatkarības gadu laikā šī sportiskā nodarbe ir guvusi ievērojamu popularitāti.

1909. gada 15. februārī Latvijā tika fiksēta atklāšanas spēle hokejā, kad pretī stājās Strēlnieku dārza un Union komandas. Hokeja popularizēšanu Latvijā sākotnēji vadīja zviedrs Svens Jensens, kurš bija arī Rīgas “Wanderers” kluba kolektīva biedrs.

 

Lasi vēl: ”WhatsApp” pārstāvji šodien paziņoja, ka gaidāms vēl viens atjauninājums lietotnei: ”Mēs zinām, ka jūs priecāsieties”

Kā ziņots, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē izcīnījusi uzvaru pasaules čempionāta bronzas cīņā, ar rezultātu 4:3 pagarinājumā pārspējot ASV. Īsi pēc tam izskanēja arī informācija kādu summu būs ieguvusi Latvijas hokeja izlase.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment