Pamatīgs aukstums vai kārtīga pekle uz zemes? Ko varam sagaidīt no anomālās vasaras

Meteorologi brīdina: stabili laikapstākļi nav gaidāmi. 2024. gada vasara būs karsta, taču laikapstākļi šajā periodā kopumā būs nestabili, brīdina sinoptiķi, tādēļ jāsagatavojas uz visu.

Pēc viņu teiktā, pašreizējais pārgājiena gads jau ir kļuvis par anormālāko meteoroloģisko novērojumu vēsturē, tāpēc valsts iedzīvotājiem vajadzētu sagatavoties negaidītiem dabas kaprīzēm.

Kā norāda ārzemju Fobos meteoroloģijas centra vadošais eksperts Mihails Leus, skaidras dienas, kad gaisa temperatūra paaugstināsies virs vidējās diennakts temperatūras, mīsies ar lietainām un aukstām dienām.

Līdz ar to iedzīvotājiem vajadzētu nodrošināties ne tikai ar vieglām, bet arī siltām drēbēm un lietussargiem – 2024. gada vasara Austrumeiropā solās būt bagāta ar negaisiem un dažādiem nokrišņiem.

Tests: 

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 71%

0%

 

Tajā pašā laikā Centrālās Austrumeiropas iedzīvotājiem, kur pēc maija salnām nesen sākās sasilšana, jābūt īpaši gataviem aukstajam laikam. Piemēram, daudzviet vietējām varas iestādēm pat nācās ieslēgt apkuri, jo diennakts vidējā temperatūra noslīdēja zem 8 grādiem pēc Celsija.

Tagad, kad temperatūras fons ir nostabilizējies, apkure ir atslēgta, un galvaspilsētas iedzīvotāji ir aicināti sagatavoties plānotajiem karstā ūdens atslēgumiem.

Pēcpusdienā Latvijā šajos reģionos izsludināts oranžais brīdinājums par ļoti spēcīgu negaisu un ne tikai!

Vai mums vajadzētu sagaidīt anomālijas?

Eksperti uzskata, ka pat dienvidu reģionos tagad ir auksti, un pie tā ir vainojamas klimata pārmaiņas, kas notiek visā pasaulē. Tikai pēdējo 100 gadu laikā temperatūra uz planētas ir paaugstinājusies vidēji par 1 grādu pēc Celsija.

Lasi vēl: Lieliskas ziņas daļai latviešu: šajos svētkos tiks izmaksāti svētku naudas pabalsti daļai cilvēku

Klimata kataklizmas, kas piemeklē visas pasaules valstis, tostarp Austrumeiropu, ir saistītas ar globālo sasilšanu, uzskata eksperte. Piemēram, pagājušajā gadā valsts saskārās ar nenormālām lietusgāzēm, bet 2024. gadā eksperti baidās no pretējas parādības – sausuma.

“Katru gadu dabas katastrofu skaits tikai pieaug. Tas ir kā ar vēzi: cilvēce līdz galam nepārzina patoloģijas attīstības mehānismu. Klimats mainās, un tas ir acīmredzami,” piebilda Lakustova.

Kāds gan laiks būs pie mums Latvijā? Šeit arī neklāsies viegli.. Lasām!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment