Pēcpusdienā Latvijā šajos reģionos izsludināts oranžais brīdinājums par ļoti spēcīgu negaisu un ne tikai!

Pēcpusdienā Latvijā šajos reģionos izsludināts oranžais brīdinājums par ļoti spēcīgu negaisu un ne tikai! Nebūtu vēlams ieplānot atrasties šajā laikā ārpus mājām. 

Latvijā var būt ļoti spēcīgi negaisi, kas atnes intensīvus laikapstākļu apstākļus, piemēram, stipras lietusgāzes, krusu un spēcīgu vēju.

Negaisi Latvijā visbiežāk veidojas vasaras mēnešos, kad siltais un mitrais gaiss satiekas ar aukstākām gaisa masām, veicinot konvekcijas procesus, kas izraisa negaisa mākoņu veidošanos. Šo negaisu intensitāte un ietekme var būt ievērojama.

Spēcīgie negaisi bieži vien ir saistīti ar stiprām lietusgāzēm, kas var izraisīt plūdus, īpaši vietās ar sliktu drenāžu. Šādi lietusgāzes bieži vien ir intensīvas, bet īslaicīgas, radot lielus ūdens daudzumus īsā laika periodā.

Turklāt krusa, kas bieži pavada spēcīgus negaisus, var radīt būtiskus postījumus gan lauksaimniecības kultūrām, gan infrastruktūrai, piemēram, ēku jumtiem un transportlīdzekļiem. Krusas graudi var sasniegt ievērojamus izmērus, radot būtiskus zaudējumus un apdraudot cilvēku drošību.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Spēcīgs vējš ir vēl viens faktors, kas padara negaisus bīs***us. Vētras laikā vēja brāzmas var būt tik spēcīgas, ka tās lauž kokus un elektroapgādes stabiņus, radot plašus elektrības padeves traucējumus.

Kā pasargāt zemenes no kaitēm: pieredzējušu dārzkopju metode, ko var lietot pat tad, kad ogas ir izveidojušās

Vēja stiprums var arī radīt postījumus ēkām, piemēram, noraujot jumtus vai saplēšot logus. Tas viss var radīt ievērojamus materiālos zaudējumus.

Lasi vēl: Būs īstas lietusgāzes: sinoptiķi prognozē nebeidzamu lietu no 1. jūnija – siltumu negaidiet

Bez tam spēcīgi negaisi bieži vien ir saistīti ar zibens aktivitāti. Zibens izlādes var izraisīt ugunsgrēkus, īpaši sausos un mežainos apgabalos, kā arī bojāt elektroierīces un elektrolīnijas. Zibens trieciens cilvēkam var būt l***ls, un tādēļ zibens aktivitāte ir nopietns drauds negaisa laikā.

Zināms, ka speciālisti izplatījuši ziņu, ka pēcpusdienā Latvijā šajos reģionos izsludināts oranžais brīdinājums par ļoti spēcīgu negaisu un ne tikai!

Kur un kas gaidāms? Lasām tālāk!

Leave a Comment