Padomi, kā ātri un vienkārši ravēt dobes. Tam vairs nav jābūt grūtam darbam!

Ravēšana ir viens no garlaicīgākajiem, laikietilpīgākajiem un darbietilpīgākajiem darbiem dārzā. Nezāles aug pastāvīgi: mēs vienkārši ravējam dobes, un pēc nedēļas atkal parādās asni no zemes.

Nezālēm ir ļoti spītīgs un nepretenciozs raksturs, daudzas no tām ir “bruņotas” ar ērkšķiem, durkļiem un garām saknēm, kas ievērojami apgrūtina cīņu ar tām. Tāpēc “karš” ir jāveic nevis ar spēku, bet gan ar prātu.

Šajā rakstā mēs runāsim par to, kā atvieglot ravēšanu un atbrīvoties no nezālēm savā dārzā, netērējot daudz laika un pūļu.

Daudzus dārzniekus interesē jautājums: vai nezāļu klātbūtne dobēs ir tik kritiska, un kādos gadījumos ravēšana ir absolūti nepieciešama?

Pirmkārt, nevajadzīgi apstādījumi sabojā dobes izskatu. Otrkārt, tas var kavēt kultivētos augus. Jauni nezāļu stādi stādījumiem lielu ļaunumu nenodarīs, bet pieaugušie eksemplāri būs galvenie konkurenti mitruma un uztura ziņā.

Tie ir jānoņem gadījumos, kad:

Tie sasniedza ⅓ kultivēto stādījumu augšanas augstumu;

Viņi aug spēcīgi platumā, nomācot dārzeņu augus;

Tiem ir spēcīgas saknes, no kurām veidojas daudz dzinumu (sēnes, ērkšķogas);

Tie var pievilināt kaitēkļus (kviešu stiebrzāles – stiepļu tārpiem patīk apmesties tās saknēs);

Viņi drīz ziedēs un ražos sēklas, kas izkliedēsies visā apgabalā.

Jūs varat atbrīvoties no nezālēm savā vasarnīcā bez regulāras mehāniskas ravēšanas šādos veidos.

Izmantojiet mulču

Mulčēšana ir vienkārša lauksaimniecības tehnika, kas palīdz dārzniekam vienlaikus atrisināt vairākas problēmas. Tie ietver augsnes izžūšanu un sablīvēšanos, cietas garozas parādīšanos uz augsnes, sakņu sistēmas pārkaršanu vai hipotermiju, augu vājināšanos barības trūkuma dēļ un dobju aizaugšanu ar nezālēm.

Lasi vēl: Nedēļas jautājums: cik ilgi jāvāra sēnes, līdz tās ir gatavas?

Mulča “darbojas” šādi: bloķē gaismas nokļūšanu augsnē, tādējādi atstājot jaunus nezāļu stādus bez fotosintēzes iespējas. Rezultātā tie kļūst vāji un trausli, samazinās nezāļu daudzums.

Laika gaitā sakņu sistēma paliek bez barības.. Mulčēšana ir viens no vienkāršākajiem, ātrākajiem un videi draudzīgākajiem veidiem, kā atbrīvoties no nezālēm dārzā.

Kā mulču vēlams izmantot organiskos materiālus: nopļauto zāli, salmus, kompostu, kūdru, priežu skujas, sasmalcinātus koku un krūmu dzinumus, kritušās lapas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment