Padomi, kā ātri un vienkārši ravēt dobes. Tam vairs nav jābūt grūtam darbam!

Nav ieteicams izmantot mulčēšanai:

Lapas, dzinumi un citi gruveši no augiem, kas inficēti ar slimībām vai kaitēkļiem;

Nežāvēta tējas vai kafijas kūka – tie var izraisīt pelējumu un augsnes paskābināšanos;

Ziedošas un sētas nezāles;

Augi, kas apstrādāti ar herbicīdiem vai citām ķīmiskām vielām;

Svaigas zāģu skaidas – tās paskābina augsni un noārda augsni no slāpekļa, labāk izmantot sapuvušas zāģu skaidas kā mulču.

 

Izklājiet plēvi

Neausto materiālu pārklāšana palīdzēs ātri un vienkārši samazināt nezāļu skaitu jūsu dārzā. Vislabāk ir izmantot melno plēvi ar blīvumu 60 g uz m2 – tas laiž cauri gaisu un mitrumu, nerada siltumnīcas efektu un pavasarī paātrina augsnes sasilšanu.

Daudzi dārznieki ievēro, ka zem plēves sliekas vairojas aktīvāk, kas padara augsni irdenāku un auglīgāku. Dobām, kas pārklātas ar plēvi , var nebūt nepieciešama ravēšana. Materiāls pārraida gaismu ierobežotā daudzumā, ar to acīmredzami nepietiks nezāļu aktīvai augšanai.

Pavasarī pirms stādīšanas dobes labāk pārklāt ar plēvi. Katram augam ir jāizveido apaļa bedre ar diametru 10-15 cm. Varat arī izveidot šķēlumus krusta formā. Tālāk jums jāpārklāj augsne ar nepieciešamo materiāla gabalu, jāpiespiež pa perimetru un izgrieztajās bedrēs jāiestāda stādi: zemenes, gurķi, tomāti, cukini.

Plēve priekšrocība ir tāda, ka raža nesasmērēsies un nesabojāsies: ogas un augļi nepieskarsies zemei, nesapūtīs, kā arī tos aktīvi neietekmēs gliemeži un gliemeži.

Lasi vēl: Vēršiem finansiāli strīdi, bet Strēlniekam daudz patīkamu notikumu; Augusta mēneša prognoze visām zīmēm

Uzklājiet herbicīdus

Herbicīdi ļauj vasaras iemītnieku vispār atbrīvot no nepieciešamības pēc ravēšanas: tie iznīcina visas nezāles, ātri un efektīvi attīrot augsni. Bet problēma ir tā, ka daudzas ķīmiskās vielas nedarbojas selektīvi: kopā ar nezālēm tās iznīcina arī kultivēto veģetāciju.

Plaša darbības spektra herbicīdi ir toksiskas vielas, kas var kaitēt ne tikai stādījumiem, bet arī augsnes mikroflorai un valstī dzīvojošajiem mājdzīvniekiem. Tāpēc narkotiku izvēlei ir jāpieiet atbildīgi un jālieto pirms dārzeņu, ogu vai puķu kultūru stādīšanas vai pēc to novākšanas.

 

Leave a Comment