Nedēļas jautājums: cik ilgi jāvāra sēnes, līdz tās ir gatavas?

Septembris ir sēņu sezonas priekšpēdējais mēnesis, tāpēc ir svarīgi, lai būtu laiks uzkrāt krājumus ziemai. Un, ja par produktu izvēli nav šaubu, tad to sagatavošana var radīt jautājumus. Mūsu raksts atrisinās populārāko no tiem.

Šajā materiālā mēs runāsim par to, cik ilgi gatavot sēnes. Galu galā katram veidam ir savas sagatavošanas nianses. Lai izvairītos no neskaidrībām par to, cik ilgi gatavot meža sēnes, esam apkopojuši detalizētus norādījumus.

Cēlais ģints pārstāvis pieder pie vērtīgām ēdamajām sēnēm. Daži pavāri izslēdz vārīšanu pirms cepšanas vai sālīšanas. Šajā gadījumā viņi vienkārši applauc tīro griezumu. Tomēr vārīšana ūdenī palīdzēs attīrīt pārtiku no toksīniem un samazināt saindēšanās risku.

Mērķis Cik ilgi gatavot Marinēšana 15–20 minūtes marinādē Saldēšana 15–20 minūtes Cepšana vai cepšana 15–20 minūtes Sālīšana 10–15 minūtes Zupai 30–40 minūtes Līdz gatavībai 40 minūtes

Ja plānojat gatavot saldētas sēnes, tad pievērsiet uzmanību to pagatavošanas metodei. Vārītām-saldētām šķēlēm pietiek ar 20–30 minūtēm, neapstrādātu produktu labāk pagatavot vismaz 40 minūtes.

Ja nezināt, cik minūtes gatavot sēnes, koncentrējieties uz to uzvedību pannā. Gatavajiem gabaliem vajadzētu nogrimt līdz apakšai. Bērzlapes arī ne vienmēr tiek vārītas pirms cepšanas, taču papildu apstrāde nebūs lieka.

Mērķis Cik ilgi gatavot Marinēšana 25–30 minūtes marinādē Saldēšana 15–20 minūtes Cepšana vai cepšana 7–10 minūtes Sālīšana 20–30 minūtes Zupai 15–20 minūtes Līdz gatavībai 30 minūtes

Atcerieties, ka pirms cepšanas sēnes varat pagatavot nedaudz mazāk, jo pēc tam produkts tiks pakļauts citai termiskai apstrādei.

Lasi vēl: Beidzot cīņa ar nezālēm dārzā ir beigusies. 4 metodes, un nezāļu vairs nav, un tas pateicoties kaimiņu padomam

Spilgtās sēnes satur īpašu vielu – hitinmannozi. Šis polisaharīds aizsargā gailenes no tārpiem. Kulinārijas speciālisti strīdas, vai ir vērts sēnes pirms cepšanas vārīt. Svaigu ražu var uzreiz likt pannā, taču labāk pievērst lielāku uzmanību vecākiem eksemplāriem.

Mērķis Cik ilgi gatavot Marinēšana 25–30 minūtes marinādē Saldēšana 15–20 minūtes Cepšana vai cepšana 7–10 minūtes Sālīšana 10–15 minūtes Zupai 10–15 minūtes Līdz gatavībai 20 minūtes

Gatavošanas laikā šīs sēnes bieži kļūst melnas. Tāpēc pieredzējušās saimnieces veselas baravikas vispirms iegremdē verdošā ūdenī (no 3 līdz 5 minūtēm atkarībā no izmēra). Tālāk norādīts, cik ilgi sēnes jāgatavo pēc šīs apstrādes. Intervāls tiek iestatīts pēc ūdens vārīšanās.

Mērķis Cik ilgi gatavot Marinēšana 15–20 minūtes marinādē Saldēšana 15–20 minūtes Cepšana vai cepšana 10–15 minūtes Sālīšana 10–15 minūtes Zupai 20 minūtes Līdz gatavībai 20–25 minūtes

 

Leave a Comment