Noskaidrojuši ar ko tagad nodarbojas bijušais ministrs Pavļuts – pēc trīs mēnešiem mājsēdē, viņš atradis jaunu darbu

 

Bijušais  ministrs Daniels Pavļuts no partijas “Attīstībai/Par!” pērnā gada beigās beidza strādāt algoto darbu un līdz šim nebija skaidrs ar ko viņš tagad nodarbojas. Tagad zināms ir vairāk. 

Šajā pavasarī viņš ir piedzīvojis izmaiņas, kā liecina viņa profesionālā profila publikācija sociālā tīmeklī “LinkedIn”.

\te vietā piebilst, ka savas nodarbošanās laikā politikā (sevišķi pēdējā “piegājienā”) viņš ieguva pretrunīgu slavu, jo ieņēma tobrīd vienu no vissarežģītākajiem iespējamiem amatiem attiecīgajiem laika posmam – vadīja Veselības ministriju. 

Daudzi spriež, ka tieši Pavļuta amats bijis tas, kas neļāva viņa pārstāvētai partijai pārvarēt 5% barjeru Saeimas vēlēšanās. Ministra reitings bija rekordzems, un tāpēc vēl jo interesantāk uzzināt, ar ko gan viņš nodarbojas tagad…

Daniels Pavļuts ir piedalījies gan Latvijas sabiedrisko lietu risināšanā, gan starptautiskās politikas un ekonomikas jomās. Viņš ir strādājis dažādos uzņēmumos un organizācijās, tostarp Morgan Stanley un Swedbank, un ir bijis Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātes profesors un dekāns.

Ministra amatā Pavļuts nostiprināja Latvijas ekonomikas izaugsmes kursu, kas tika virzīts un attīstīts pēc finanšu krīzes 2008. gadā. Viņš aktīvi strādāja arī pie uzņēmējdarbības un investīciju vides uzlabošanas, un centās pievilināt investīcijas no ārvalstīm uz Latviju.

Daniels Pavļuts ir arī bijis aktīvs Latvijas attīstībā, atbalstot dažādas iniciatīvas, piemēram, atvērtās datu principu ieviešanu valsts pārvaldē un valsts pārvaldes digitalizēšanu. Viņš ir arī pārstāvējis Latvijas intereses starptautiskajās organizācijās, piemēram, Šanhajas sadarbības organizācijā un Starptautiskajā Enerģētikas aģentūrā.

Pavļutam ir liela pieredze medicīnas un valsts pārvaldes jomā, jo no 2014. līdz 2016. gadam viņš ieņēma veselības ministra amatu.

Lasi vēl: 74 gadu vecumā šo pasauli atstājis leģendārais sportists, kurš divas reizes uzvarēja pasaules čempionātā

Savas darbības laikā viņam bija galvenā loma būtisku veselības aprūpes reformu virzītājspēkā, lai veicinātu pacientu orientāciju un uzlabotu veselības aprūpes efektivitāti.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, ar ko Pavļuts nodarbojas tagad

Leave a Comment