Nosaukti trīs augi, kurus nepieciešams steidzami apgriezt, lai vasarā tie bagātīgi ziedētu

Pavasarī dārzkopji aktīvi nodarbojas ar krūmu un koku apgriešanu. Tomēr ne visi atceras, ka nepieciešams veltīt laiku arī puķēm puķu dobē.

Kādi augi steidzami jāapgriež, lai tie uzziedētu vasarā, lasiet tālāk.

Rozes

Krūmu rozes nepieciešams apgriezt, un, ja neesat paguvuši to izdarīt ziemas beigās un agrā pavasarī, pārbaudiet augu. Ja jaunie dzinumi vēl nav sākuši laist lapas, jums vēl ir laiks.

Nogrieziet visus nokaltušos un bojātos zarus. Ir vērts arī veidot krūmus, likvidējot liekos zarus. Ja zaru ir pārāk daudz, tos neaudzējiet. Nedodiet iespēju arī pārāk plāniem zariem. Nogrieziet dzinumus 45 grādu leņķī un neaizmirstiet saīsināt pārāk garus stublājus, lai jūs varētu izaudzēt sulīgu un ziedošu krūmu.

Hortenzijas

Runa ir par šī auga raupjo izskatu. Pavasarī tās nepieciešams apgriezt, tāpēc pasteidzieties, ja neesat to darījuši iepriekš. Hortenzijas, lai tās labāk augtu, ir vērts retināt.

Pievērsiet uzmanību arī koku un krūmu hortenzijām. Arī tām nepieciešama kopšana. Nogrieziet lieko un neatstājiet pārāk daudz stublāju. Tā krūmi sāks bagātīgi ziedēt, jo tie var visu savu spēku atdot dažiem zariem, nevis daudziem trūcīgiem dzinumiem.

Lasi vēl: Ko nozīmē, ja ierodas stārķis, un ko jums vajadzētu gaidīt tuvākajā nākotnē

Budlejas

Šis augs, tāpat kā iepriekš minētais, ir jānogriež februārī vai martā. Tomēr jums vēl ir iespēja to izdarīt pareizi arī aprīļa beigās. Nogrieziet zarus tā, lai tie nebūtu pārāk gari. Budlejas dzinumi ziedēs labāk, ja veidosiet krūmu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Ja augs jau kļuvis ļoti augsts un blīvs, bez nožēlas nogrieziet apmēram pusi no tā. Nebaidieties, budejas ātri ataugs, bet tajā pašā laikā noteikti “izmetīs” jaunus ziedus.

 

 

Leave a Comment