6 robežas, kas pieaugušajiem bērniem jānosaka vecākiem

Robežu noteikšana ar vecākiem pieaugušo vecumā ne vienmēr ir vienkārša. Taču tas var būt nepieciešams jūsu pašu labklājībai un attiecību veselībai.

Robežu noteikšana ir veids, kā cienīt sevi un savas vajadzības.

Psiholoģe Alisona Hārta saka, ka robežas apraksta jūsu uzvedību, ko jūs darīsiet vai kāds jūs būsiet, ja kāds tās pārkāps. Pieaugušie bērni bieži uztraucas, ka, nosakot robežas, viņi var apdraudēt savas attiecības ar vecākiem. Tomēr tas tā nav.

Nekādu komentāru par ķermeni

Diemžēl ir gadījumi, kad vecāki komentē sava bērna ķermeņa formu vai izmēru visas dzīves laikā un arī pieaugušo vecumā. Šie komentāri biežāk parādās brīvdienās. Komentāri par svara pieaugumu nav normāli, jo cilvēka svars var mainīties stresa vai citu faktoru dēļ.

Runas par manu naudu

Kad esi finansiāli neatkarīgs, vecāku viedokļa uzklausīšana par to, kā tu rīkojies ar naudu, var radīt neērtības. Kļūstot par pieaugušo, jums nevajadzētu just pienākumu klausīties vecāku padomus vai attaisnoties viņiem par saviem tērēšanas paradumiem.

Lasi vēl: Nosaukti trīs augi, kurus nepieciešams steidzami apgriezt, lai vasarā tie bagātīgi ziedētu

Spiediens attiecībā uz karjeras izvēli

Daži vecāki izdara spiedienu uz saviem bērniem, lai viņi izvēlētos noteiktu karjeras ceļu, kas, viņuprāt, ir stabilāks vai ienesīgāks. Parasti nevēlamus padomus parasti sniedz ieinteresēti vecāki, kuri savam bērnam vēlas vislabāko. Tas bērnam var radīt neticamu spiedienu un trauksmi, ko var būt grūti pārvarēt.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment