“No karstuma vairs nebūs ne vēsts!” – meteorologs Toms Bricis sagrauj cerības par siltu vasaru….

Foto – Pexels

Lai arī šajā dienās vēl aizvien visā Latvijā valda pamatīga tveice, šķiet, ka pavisam drīz tas vairs nebūs aktuāli. Šīs ziņas komentējis ar Latvijā pazīstamais meteorologs Toms Bricis.

Viņš vietnē “Facebook” raksta, ka tuvākajās dienās Latvijā gaidāmi spēcīgi negaisi, tomēr lietus joprojām skars nelielas teritorijas, un daudzviet turpināsies jau ierastais sausums. Taču nākošās nedēļas sākumā mūsu teritorijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas, bet jau nākošās nedēļas vidū viss pamatīgi mainīsies.

Šīs nedēļas nogalē un nākamnedēļ termometra stabiņš Latvijā pakāpsies vēl nedaudz augstāk, prognozē sinoptiķi.

Lasi vēl: Izvēlies attēlu un uzzini, kas Tevi sagaida 2024.gada jūnijā!

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas ar šo testu!

Vēlamies pārbaudīt tavas zināšanas par dzīvniekiem. Izpildi šo testu un noskaidro cik daudz tu zini informācijas par šo tēmu!

1 / 2

Kuri dzīvnieki nārsto?

2 / 2

Kuram no nosauktajiem dzīvniekiem vienīgajam nav zobu?

Your score is

The average score is 59%

0%

Maija pēdējā sestdiena un svētdiena būs pārsvarā saulaina, vietām veidosies gubu mākoņi, kas atnesīs īslaicīgu lietu, un atsevišķās vietās iespējamas intensīvas pērkona lietusgāzes ar krusu. Lielāka nokrišņu varbūtība prognozēta Kurzemē. Vējš pārsvarā būs lēns.

“Drausmīga tante….” – Latvijā pazīstamā producente viena teikuma dēļ izpelnās pamatīgu nosodījumu no latviešiem

Minimālā gaisa temperatūra saullēktā būs +9..+17 grādi. Pēcpusdienās gaiss sakarsīs līdz +25..+29 grādiem, piekrastes vietās būs par dažiem grādiem vēsāks.

 

Līdzīgi laikapstākļi gaidāmi arī nākamnedēļ, kad karstākajās dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +26..+31 grādam.

Lai ķermenis labāk tiktu galā ar karstiem laika apstākļiem Paliec ēnā un vēsumā: Izvairies no tiešas saules gaismas, īpaši dienas vidū, kad tā ir visintensīvākā. Atrodi ēnu vai vēsu vietu, piemēram, iekštelpās vai zem koka.

Ja iespējams, uzturies telpās, kur ir gaisa kondicionieris. Ventilators var palīdzēt uzlabot gaisa cirkulāciju un radīt vēsuma sajūtu.

Izvēlies vieglu, elpojošu un gaišu apģērbu, kas palīdzēs ķermenim regulēt temperatūru. Izvairies no tumšiem un cieši pieguļošiem apģērbiem, kas var uzturēt siltumu.

Dzer pietiekami daudz ūdens: Dzer daudz ūdens, lai saglabātu ķermeņa hidratāciju. Karstās dienās ķermenis zaudē vairāk šķidruma, tāpēc ir svarīgi to atjaunot. Ēd vieglu un vēsu pārtiku:Izvēlies svaigus augļus un dārzeņus, salātus un citas vieglas maltītes. Izvairies no smagām un karstām maltītēm, kas var radīt papildu siltuma slodzi ķermenim.

 

Būs arī pērkona negaiss

Katru dienu iespējamas lokālas pērkona lietusgāzes, un valsts lielākajā daļā pastiprināsies sausums. Vislielākās izmaiņas gaidāmas gan jūnijā!

 

Attiecībā uz gaidāmajām krasajām izmaiņām jūnijā, uzzini visu tālāk rakstā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment