Nepanesams karstums un viesuļvētras: ārzemju meteorologs brīdina iedzīvotājus

Austrumeiropu, tostarp Latviju ir pārņēmis spēcīgs karstums un uz doto momentu tuvākajās dienās karstums noteikti nepiekāpsies. Šī iemesla dēļ ir iespējami ļoti spēcīgi negaisi. 

Ārzemju Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais direktors Vilfands ziņoja, ka temperatūra daudzviet Austrumeiropas apgabalā sasniedz 40-42 grādus, citviet – līdz 40 grādiem, bet ziemeļu apgabalā svārstās no 31 līdz 41 grādiem.

Turklāt rietumu daļā temperatūra sasniedz 36-38 grādus. Šajos reģionos ir arī spēcīgas lietusgāzes un vēja ātrums līdz 25 m/s. Pēdējās dienās daudzviet šajos reģionos plosās spēcīgi negaisa uzplaiksnījumi.

Spēcīgas lietusgāzes ar pērkona negaisu, krusu un vēja brāzmām virs 20 m/s tiek prognozētas apgabala centrālajos dienvidu rajonos. Šajos reģionos gaidāmas lietusgāzes, pērkona negaiss, liela krusa un vējš līdz 26 jūdzēm stundā, radot ļoti bīstamus laikapstākļus.

Un, lai gan šī sezona gaidāma siltāka par klimata normu, un nokrišņi to nepārsniegs, kopumā Austrumeiropā salīdzinājumā ar pagājušo gadu būs lietaināks un vēsāks. Augusts, pēc meteorologu domām, rādīs šim laikam netipiskus laikapstākļus.

Lasiet tālāk par gaidāmo sestdienas ekstremālo laiku!

Teju visā Austrumeiropā būs pozitīvas temperatūras novirzes no klimata normas. Īpaši ievērojams 30 gadu vidējā rādītāja pārsniegums ir gaidāms dienvidu reģionā, lielākajā daļā Tālajos Austrumos. Visā valsts Eiropas daļā otrais vasaras mēnesis būs karstāks nekā pērn.

Lasi vēl: 3 zvaigžņu zīmes šajā vasarā piedzīvos tā saukto ”zelta mākoņa veiksmes lietu”

Vienlaikus sagaidāms, ka 2024. gada augusts būs daudz vēsāks salīdzinājumā ar pagājušā gada augustu. Izņēmums būs dienvidi, ziemeļu apgabals un austrumu – stipro un ilgstošo lietusgāžu dēļ.

Daudzviet gan Austrumeiropā spēcīga lietus nebūs. Un augusts būs samērā silts un vasarīgs, tomēr citviet būs ļoti lietains un vēss, tomēr vasara nebūt mūs nav pametusi.

Tajā pašā laikā visas sezonas vidējā gaisa temperatūra var būtiski svārstīties gan uz ārkārtīgi karstām, gan vēsām vērtībām. Tomēr kā zināms šodien daļā Latvijas plosījās vētra.

Šobrīd ir zināma jaunākā informācija par gaidāmo laiku un par to vai vētra ir beigusies, vai tomēr nē. Visa informācija ir pieejama nākošajā lapā! Sestdien iespējama bīstamā vētra nekā šodien. 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment