Nepanesams karstums un viesuļvētras: ārzemju meteorologs brīdina iedzīvotājus

Pulksten četros pēcpusdienā visintensīvākās lietusgāzes un lielākais zibens uzliesmojumu skaits tika novērots Bauskas novadā. Saskaņā ar “Latvijas valsts ceļu” datiem, starp Bausku un Cerauksti reģistrētas vēja brāzmas līdz 31 metram sekundē.

Rīgā izsludināts oranžais brīdinājums: laika posmā no plkst. 16.30 līdz plkst. 19.30 galvaspilsētā gaidāms pērkona negaiss ar vēja brāzmām līdz 20 metriem sekundē, ļoti stiprām lietusgāzēm un iespējamu krusu.

Sarkanais brīdinājums būs spēkā līdz astoņiem vakarā, bet oranžais brīdinājums lielākajā daļā valsts reģionu būs spēkā līdz diviem naktī.

Sarkanais, jeb augstākās pakāpes brīdinājums, izsludināts sakarā ar ekstremāli stiprām lietusgāzēm, kas var izraisīt īslaicīgus plūdus, kā arī iespējamu lielgraudu krusu un vētru.

Jaunākā informācija uz šo nakti 

Kā tiek ziņots negaisa tiešraides laikā, tad uz šo nakti nav gaidāmi spēcīgi negaisi, lielgraudu krusas un spēcīgs vējš. Iespējams dažviet Latvijā gaidāms lietus un pērkona negaiss, tomēr nebūs spēcīgs un nav nepieciešamības pēc drošības pasākumiem.

Šodien vētra vistrakāk skāra tieši Bausku un tās novadu. Kā tiek ziņots daudzviet Latvijā mājsaimniecības ir palikušas bez elektrības dēļ sagāztajiem kokiem. Kā tiek minēts uz doto momentu cietušo nav.

Lasi vēl: Vai gurķu lapas ir jāapgriež, lai iegūtu labu ražu? Kā to paveikt siltumnīcā un atklātā laukā

Īsi pirms plkst. 16:00 no Bauskas tika saņemtas ziņas par ekstremāli spēcīgu vēju, vēlāk sekoja postījumi – daudzi koki sakrituši uz automašīnām, mājsaimniecībām. Par laimi, cietušie nav reģistrēti.

Šobrīd tiek ziņots, ka iespējams vēl spēcīgāka vētra par šodienu būs gaidāma jau šo sestdien dažviet Latvijā. Tomēr meteorologi uzsver, ka precizēt varēs tikai sestdien no rīta, bet uz doto momentu sestdiena solās arī būt ar sarkano brīdinājumu.

Kā zināms Latvijā šodien ir bijusi valstī spēcīgākā šogad vētra. Jāseko līdzi jaunākajai informācijai saistībā ar sestdienas laikapstākļiem. Tiek minēts, ka bīstamība iespējams būs gaidāma Zemgalē, Vidzeme. Tomēr tiek uzsvērts, ka vēl priekšā ir 48 stundas, viss var mainīties.

 

Leave a Comment