Nelieli triki, kas restorāniem nes lielu peļņu

Ēdināšanas iestāžu skaits ar katru dienu pieaug. Tie atveras arvien vairāk un vairāk, tomēr ne visiem izdodas noturēties virs ūdens. Galu galā šajā biznesā ir jārēķinās ar visu līdz pat mazākajam sīkumam.

Tostarp jāzina mazie triki un psiholoģiskie momenti attiecībā uz apmeklētājiem. Ārzemēs šādus paņēmienus jau māca kā atsevišķu disciplīnu pakalpojumu nozares augstskolās.

Pirmais, kas liek mums ienākt kafejnīcā vai restorānā, ir tās ārējais izskats. Spilgtas krāsas vai spilgtu toņu, piemēram, sarkanā un oranžā, klātbūtne, visticamāk, stimulē par apetīti atbildīgo hormonu ražošanu.

Ir zinātniski pierādīts, ka iestādes atmosfēra un mikroklimats var uzlabot apetīti. Kafijas vai svaigu konditorejas izstrādājumu smarža nevienu neatstās vienaldzīgu. Savukārt vēss un mitrs gaiss radīs izsalkuma sajūtu, jo organismam nepieciešams ēdiens, lai sasildītos.

Labi izstrādāta ēdienkarte ir panākumu atslēga. Pētījumos pierādīts, ka spilgts, krāsains ēdiena fotoattēls palielina tā pārdošanas varbūtību par 30 %. Ja pievienosiet pāris rindu aprakstu, piemēram, ar zeltainu garozu vai pēc šefpavāra oriģinālreceptes, klients vienkārši nespēs pretoties.

Lasi vēl: 7 lietas, ko viesi uzreiz pamana jūsu mājās

Lētāks ēdiens izskatīsies ļoti izdevīgi salīdzinājumā ar dārgāku, tāpēc tiek piedāvātas cenu gradācijas. Protams, viesis ar pilnu “ekonomijas” izjūtu viesis izvēlēsies lētāko. Īpaši izdevīgi ir dažāda veida īpašie piedāvājumi: “dienas ēdiens”, “šefpavāra ēdiens”, “vasaras (pavasara, ziemas, rudens) hits” un citi.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Kafejnīcām ar kompetentiem ēdienu vadītājiem izdodas vairākkārt palielināt savus ienākumus, pateicoties unikāliem ēdieniem, kas nav citu ēdināšanas uzņēmumu ēdienkartē. Īpaši šāds triks notiek elites restorānos.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment