Nekavējoties tiek izsludināta ziņa iedzīvotājiem: šajos Latvijas reģionos vakarā būs bīstami uzturēties ārā!

Nekavējoties tiek izsludināta ziņa iedzīvotājiem: šajos Latvijas reģionos vakarā būs bīstami uzturēties ārā! Iedzīvotājus aicina palikt iekštelpās. 

Latvijā vētras ir relatīvi reti sastopamas, salīdzinot ar dažām citām valstīm, kas atrodas tropu vai subtropu joslas. Tomēr Latvijā laika apstākļi var būt ļoti mainīgi un neprognozējami, un dažreiz var rasties intensīvas vētras ar stipru vēja pūšanu un lietavām.

Parasti vētras Latvijā pavada augsts vēja ātrums, kas var radīt dažādas nelabvēlīgas sekas, piemēram, bojājumus celtnēm, koku nokrišņus un elektrības padeves pārtraukumus.

Kopumā, lai gan vētras nav regulāra parādība, tās var rasties laikā, kad notiek atmosfēriskās parādības, piemēram, augsts atmosfēras spiediens vai temperatūras maiņas.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

Lasi vēl: Pāragri vien 55 gadu vecumā aizsaulē dodas seriāla ”Ugunsgrēks” aktieris un talantīgs mākslinieks

Viena no spēcīgākajām un ievērojamākajām vētrām Latvijā bija vētra “Cyclone Xaver”, kas skāra valsti 2013. gada decembrī. Šī vētra bija daļa no lielāka vētras ciklona, kas ietekmēja vairākas Eiropas valstis.

Vētra “Cyclone Xaver” radīja ļoti stipru vēju, kas sasniedza ātrumu līdz pat 35 metriem sekundē jūras piekrastē un izraisīja plūdus dažās piekrastes vietās.

Vairāki reģioni cieta no intensīvām snigšanām un sliktiem laika apstākļiem. Šī vētra radīja nopietnus bojājumus un sarežģījumus transporta kustībai, kā arī izraisīja elektroapgādes pārtraukumus dažās vietās.

Pirms neilga brīža meteorologi izplatīja arī Latvijā izplatīja svarīgu paziņojumu uz šī vakara un nakts laikapstākļiem! Kuros reģionos labāk jāpaliek iekštelpās? Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment