Nekavējoties tiek izsludināta ziņa iedzīvotājiem: šajos Latvijas reģionos vakarā būs bīstami uzturēties ārā!

Nakts laikā Latvijā dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-20 metriem sekundē, un vietām, galvenokārt Kurzemē, gaidāmas brāzmas līdz pat 21-24 metriem sekundē, to brīdinot sinoptiķi. Kā zināms Latgalē vēja brāzmas jau pastiprinājās dienas laikā.

Stiprākās brāzmas prognozētas saistībā ar lietusgāzēm, un dažviet var rasties arī pērkona negaiss un krusa. Vakarpusē būs laiks, kad starp mākoņiem spīdēs arī saule.

Šajā vējā var notikt koku un to zaru lūzumi, tāpēc iedzīvotājiem jāizvairās no pastaigām mežos un parkos, kā arī jāizvēlas vietas automašīnu novietošanai, kur tās nebūtu zem koku. Ir jāizvairās no peldēšanās jūrā un citās ūdenstilpēs.

Lasi vēl: Ļoti, ļoti bēdīga un nepatīkama ziņa visiem ”Apotheka” klientiem! Tas ir traki…

Brīdinājums būs aktuāls līdz rīta plkst.7. Jau ziņots, ka, ar aukstākas gaisa masas ienākšanu no ziemeļiem, naktī uz pirmdienu dažviet Vidzemē var rasties slapjš sniegs.

Debesis būs pārklātas ar mākoņiem, kas lielākajā teritorijas daļā nesīs lietu. Dažās vietās mākoņi arī izklīdīsies.

Rīgā šonakt gaidāma mākoņaina nakts ar periodiskiem nokrišņiem. Mērens līdz mēreni stiprs vējš no rietumiem un dienvidrietumiem brāzmās sasniegs ātrumu pat 15-19 metrus sekundē. Termometra stabiņš noslīdēs līdz +4…+5 grādiem.

Jaunā darba nedēļa Latvijā sāksies ar nokrišņiem bagātu un vējainu laiku. Pēc meteorologu prognozēm, pirmdien, 15. aprīlī, daudzviet līs un gaidāmas stipras vēja brāzmas, kas piekrastes rajonos būs vētras spēkā. Gaisa temperatūra dienā pakāpsies līdz +4..+9 grādiem, ar nedaudz siltāku laiku dienvidos.

 

Leave a Comment