Parasts piens paveiks neticamo ar jūsu istabas augiem

Vienkāršs mēslojums no ledusskapja var paveikt pārsteigumu ar jūsu istabas augiem. Taču ir svarīgi to pareizi sagatavot un atcerēties, ka tas nav piemērots visiem augiem.

Runa ir par pienu

Nav vērts laistīt puķu podus ar tīru pienu, tādējādi jūs varat kaitēt augiem. Taču ir vairākas “piena” ūdens receptes, kas var noderēt istabas augu mīļotājiem.

Kas ir labais piena mēslojumā?

Tas satur slāpekli, kāliju, kalciju, sēru, fosforu, kā arī magniju, varu, mangānu un dzelzi. Īsāk sakot, visu, kas nepieciešams ātrai zaļo mājdzīvnieku augšanai un labai ziedēšanai.

Piena ūdens nav piemērots visiem augiem

Tas nav piemērots kaktusu un citu sukulentu laistīšanai. Ar šādu ūdeni nedrīkst laistīt arī palmas. Bet rozēm, pelargonijām, acālijām, prīmulām, sparģeļiem, fikusiem patīk piens. Floristi saka, ka pēc piena barošanas šie augi kļūst vienkārši greznas.

Ja ar parastu govs pienu noslaucīsiet fikusu lapas, tie labi augs, būs stipri un veseli.

Lasi vēl: 8 svarīgi jautājumi, kas vecākiem jāuzdod saviem bērniem

Recepte Nr. 1

100 ml svaiga piena un 3 pilieni joda atšķaida 1 litrā ūdens. Stundu pirms mēslošanas puķu podus jāaplaista ar parastu tīru ūdeni. Piena ūdeni nedrīkst ieliet sausā augsnē. Atkarībā no podiņa lieluma ielej 3-6 ēdamkarotes sagatavotā mēslojuma. Šādu mēslošanu var veikt reizi divās nedēļās.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Recepte Nr. 2

Sajauc 1 litru nostādināta ūdens un 1 tējkarote piena. Laistiet augus ar “piena ūdeni”. Pirms tam puķu podi jālaista ar parastu nostādinātu ūdeni.

 

Leave a Comment