Pāragri vien 55 gadu vecumā aizsaulē dodas seriāla ”Ugunsgrēks” aktieris un talantīgs mākslinieks

Pāragri vien 55 gadu vecumā aizsaulē dodas seriāla ”Ugunsgrēks” aktieris un talantīgs mākslinieks. Diemžēl šis ir milzu zaudējums visai Latvijai. 

Zieds bieži tiek dēvēts par dzīvības simbolu. Puķe vispirms izaug, tad uzzied un nokalst. Diemžēl tāpat ir arī ar dzīvi: cilvēks piedzimst, dzīvo un tad dodas viņsaulē, kad viņa ceļš tuvojas beigām. Visam pasaulē ir sākums un beigas. Tāpēc ir labi zināma tradīcija nolikt ziedus uz tuvinieku kapa.

Dažādās kultūrās augi un aizsaule saistās ar dažādām asociācijām. Piemēram, Senajā Grieķijā ir mīts, kas vēsta, ka pirmā roze uzziedējusi no mīlas dievietes Afrodītes aizsaulēaizgājušā mīļākā Adonisa.

Vai tu zini no kurām populārām ārzemju filmām ir šie kadri?

Pārbaudi savas zināšanas un aizpildi testu par slavenām ārzemju filmām!

1 / 2

Vai tu zini no kuras slavenas ārzemju filmas ir šis kadrs?

2 / 2

Vai tu zini no kuras slavenas ārzemju filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Austrumeiropā daudzus gadus no egļu zariem pina vainagus aizgājējiem, jo egle tika uzskatīta par nemirstības simbolu. Arī noteikums par pāra skaitu ziedu pušķī, kas paredzēts nolikšanai uz mīļotā cilvēka kapa, radies senajā pagātnē, kur pāra skaits nozīmēja pabeigtību (šajā gadījumā – dzīves beigas).

Lasi vēl: CSDD informē, ka tiek paaugstināta maksa par šo populāro pakalpojumu! No kura datuma?

Pastāv vēl kāds teiciens, kas vēsta, ka uz kapsētu jānes divi ziedi: pirmais – kā dāvana Dievam, otrais – kā dāvana Eņģelim Sargam pateicībā par to, ka viņš pasargājis cilvēku dzīves laikā. Tagad tiek uzskatīts, ka tad, ja ziedu skaits ir lielāks par desmit, nav jāievēro paritātes noteikums: nav tik svarīgi, cik kātiņu būs lielajā pušķī.

Un tagad diemžēl pievērsīsimies raksta skumjākajai daļai… 

Daugavpils teātris paziņoja par aktiera un režisora Ivara Lūša aiziešanu mūžībā. Sēru paziņojumā teātris atzīst, ka zaudējis ne tikai izcilu kolēģi un mākslinieku, bet arī tuvu draugu un domubiedru.

Ivars Lūsis aktīvi sadarbojās ar Daugavpils teātri jau vairāk nekā desmit gadus, un pirms diviem gadiem oficiāli pievienojās teātra kolektīvam. Viņš bija ne tikai talantīgs režisors, bet arī izcils aktieris.

Lasi vēl: Pēc smagas pēdējās nedēļas mūžībā aizgājis slavenais modes dizainers un mākslinieks

Viņa tēlojums Daugavpils teātra ģimenes drāmā “Īpaša suga” un komēdijā “Sniega gūstā”, kas tika izrādīta šajā ziemā, paliks daudzu atmiņās.

TV skatītāji Ivaru Lūsi atpazina kā zirgu puisi Krisu seriālā “UgunsGrēks”, kurā viņš nonāca nejauši. Pēc tam, kad viņš pameta Liepājas teātra direktora amatu, Ivars bija bez darba un pārcēlās uz Rīgu, lai strādātu par tirdzniecības aģentu.

Lasi vēl: Ļoti, ļoti bēdīga un nepatīkama ziņa visiem ”Apotheka” klientiem! Tas ir traki…

Viņš nejauši satika režisori Intu Gorodecku, ar kuru bija jau strādājis, filmējoties kinolentē “Liepājas blūzs”. Režisore meklēja zirgu puisi seriālam, un Ivars, kurš bija audzis garus matus, tika izraudzīts. Viņš atcerējās, ka Inta viņam teica: “Neko nedari ar matiem!”.

Ivaram ļoti patika strādāt ar zirgiem, lai gan seriālā viņš sajuta arī zirga zobus.

Visdziļāko līdzjūtību!

 

Leave a Comment