Pēc smagas pēdējās nedēļas mūžībā aizgājis slavenais modes dizainers un mākslinieks

Pēc smagas pēdējās nedēļas mūžībā aizgājis slavenais modes dizainers un mākslinieks. Viņam bija 83 gadi. Viņa sirds apstājās pirms 3 dienām. 

Kad mūs pamet mīļotais cilvēks, mūsu bēdām nav mērauklas. Jo tuvāk viņš mums bija, jo smagāka ir šī brūce. Ikviens, kas skatās uz mīļoto cilvēku, saprot un sāpīgi pārdzīvo, ka viņš vairs neredzēs viņa smieklus, nedzirdēs viņa mīļo balsi… Ak, cik lielas ir bēdas tiem, kas paliek aiz šīs līnijas, un neviens viņus nevar mierināt.

Tikai Kungs, Glābējs, Pestītājs, Žēlsirdīgais var mierināt tos, kas raud un raud… Visiem, kas ir nomākts un bēdīgs, Kungs atbild: “Viņi nav aizgājuši pavisam, bet aizmiguši. Aizgājēji nav aizgājuši no jums uz visiem laikiem. Viņu miegs var būt ilgs, bet tas beigsies.

Neraudiet, māte! Tu ieraudzīsi savu dārgo dēlu. Neskumsti, sieva, par šķiršanos no sava vīra: jūs atkal būsiet kopā. Mēs visi atkal būsim kopā ar saviem mīļajiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavs laiks būs ierobežots - tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 60%

0%

 

Aizsaulē devies pasaulslavenais modes dizainers Roberto Kavalli. Viņam bija 83 gadi.

Kavalli sirds apstājās 12.aprīlī. Modes dizainers aizsaulē devās Florencē pēc ilgas sli*ī*as. Viņa mīļotā, zviedru modele Sandra Nilsone, bija viņam līdzās pēdējās stundās, ziņo Corriere della Sera.

Roberto Kavalli dzimis 1940. gada 15. novembrī Florencē. 30 gadu vecumā viņš parādīja savu debijas apģērbu līniju Salon prêt-à-porter Parīzē. Savu pirmo modes skati viņš rīkoja 1972. gadā Florencē. Tieši tajā laikā dizainers radīja un patentēja procedūru, kuras laikā uz ādas izstrādājuma uzzīmē rakstu.

1998. gadā dizaineris laida klajā vīriešu un sieviešu apģērbu līniju Just Cavalli, kas bija paredzēta jauniešiem. 62 gadu vecumā Roberto tika atzīts par gada dizaineru, ko piešķīra Fashion Group International. 2010. gadā House of Cavalli ieguva statusu “Labākais no labākajiem luksusa sieviešu apģērbu zīmoliem”. Tagad Roberto Kavalli zīmols ir pārstāvēts vairāk nekā 50 valstīs.

Modes dizainera pirmā sieva bija Silvanella Giannoni. Šajā laulībā piedzima meita Kristiāna un dēls Tomaso. Laulātie nodzīvoja kopā desmit gadus, 1974. gadā viņi izšķīrās.

Trīs gadus vēlāk Kavalli bija Dominikānas Republikā notikušā skaistumkonkursa “Miss Universe” žūrijas loceklis. Tur viņa sirdi iekaroja “Miss Austrija” Eva Dīringere, kura konkursā kļuva par “pirmo vicemis”.

Lasi vēl: Ārkārtīgi karsta 2024. gada vasara Austrumeiropā izraisīs dabas kataklizmas – ko sagaidīsim?

Tajā pašā gadā viņa iekļuva konkursa “Miss World” pusfinālā. 1978. gadā modele uzvarēja konkursā “Miss Eiropa”, bet pēc Roberto lūguma no titula atteicās. Viņi apprecējās 1980. gadā. Evai piedzima trīs bērni – meita Rahele un dēli Daniels un Roberts. 2010. gadā modes dizainers ar viņu izšķīrās.

 

Leave a Comment