Naktī uz pirmdienu ir izsludināts brīdinājums par gaidāmajiem laikapstākļiem! Vistrakāk ies šim Latvijas reģionam

Kāds janvārim neparasts un netipisks skats pirms dažām dienām novērots Liepājas pusē. Tur cilvēki pamanījuši milzīgu gājputnu baru, lidojam kāsī. Vai tas nozīmē, ka pavasaris jau ir tepat?

Pēc Latvijas Ornitoloģijas biedrības pārstāvju domām, šī parādības pašreizējā parādīšanās vairs nav uzskatāma par ārkārtēju un neparastu notikumu.

Slavenā eksperte Elīna Gulbe skaidro, ka, ziemā paaugstinoties gaisa temperatūrai, gājputni mēdz migrēt uz ziemeļu reģioniem un meklēt barību uz atkusušajiem laukiem.

 

Un otrādi, kad temperatūra pazeminās, tie nedaudz atkāpjas dienvidu reģionu virzienā. Šī uzvedība tiek uzskatīta par normu. 

Iepriekšminētajā attēlā ir attēlotas zosis, kuras īslaicīgi izbauda mūsu klātbūtni tikai migrācijas ceļojuma laikā, pēc tam tās dosies uz Norvēģiju, Somiju un Krieviju, lai ierīkotu savas ligzdas.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kuras no 2024. gada 5. februāra sargās sargeņģeļi un neļaus notikt problēmām ar jums

Latvijā mītošajām zosīm ir ievērojama noturība pret valdošajām temperatūrām virs sasalšanas, ļaujot tām meklēt barību šajā vietā. Kā vēsta Latvijas Ornitoloģijas biedrības oficiālā mājaslapa, daudzās Eiropas valstīs jau kopš 1800. gadu vidus konsekventi tiek reģistrēti gājputnu ierašanās datumi pavasarī.

 

Leave a Comment