Naktī uz pirmdienu ir izsludināts brīdinājums par gaidāmajiem laikapstākļiem! Vistrakāk ies šim Latvijas reģionam

Naktī uz pirmdienu ir izsludināts brīdinājums par gaidāmajiem laikapstākļiem! Vistrakāk ies šim Latvijas reģionam. Kas gaidāms?

Kā rīkoties sniegputeņa laikā, ja esi klajā vietā?

Ja esi sniegputeņa laikā atrodamies klajā vietā, ir svarīgi ievērot dažādas piesardzības un drošības pasākumus, lai pasargātu sevi un citus no iespējamām briesmām. Šeit ir daži ieteikumi, kā rīkoties sniegputeņa laikā klajā vietā:

Izvairies no nevajadzīgas braukšanas: Ja nav obligātu iemeslu braukt, izvairies no braukšanas sniegputeņa laikā. Braukšanas apstākļi var būt bīstami, un redzamība ir ierobežota.

Valkā piemērotu apģērbu: Apģērbs, kas aizsargā no aukstuma un mitruma, ir būtisks, ja esi ārpus telpām sniegputeņa laikā. Tāpat valkā cepuri, cimdi un ūdensnecaurlaidīgus apavus.

Uzmanīgi pārvietojies: Ja esi spiests kustēties sniegputeņa laikā, uzmanies un esiet uzmanīgs. Esi uzmanīgs ceļa stāvokļa ziņā, izvairies no straujas braukšanas vai pēkšņiem manevriem un pievērs uzmanību citiem ceļa lietotājiem.

 

Pirmdienas vakarā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet gaidāms sniegs. Jo īpaši spēcīga snigšana gaidāma rietumu un centrālajos rajonos, kā rezultātā veidosies sniega sega 2 līdz 4 centimetru biezumā.

Sinoptiķi izteikuši šādu prognozi. Svarīgi ņemt vērā, ka snigšanas laikā iespējama pasliktināta redzamība un slideni ceļa apstākļi.

Latvijas austrumu daļā gaidāma ievērojama snigšana. Sestdien Latvijas austrumu reģionā tiek prognozēti nokrišņi ar lokalizētu miglas veidošanos. Svētdien tiek prognozēta temperatūras pazemināšanās, kā rezultātā rīta stundās ielas būs slidenas.

Valdīs lēns līdz mērens rietumu-dienvidrietumu vējš, kas nakts otrajā pusē piekrastes rajonos pastiprināsies brāzmās līdz 15 līdz 17 metriem sekundē. Naktī uz pirmdienu daudzos rajonos gaidāms sniegs, kas radīs sarežģītus braukšanas apstākļus.

Pēc salīdzinoši maigas nedēļas nogales, tuvākajā nedēļā gaidāma nelabvēlīga laikapstākļu maiņa. Svētdien gaidāms mākoņains laiks, ko pavadīs brāzmains vējš piekrastes rajonos.

Lasi vēl: Trīs zodiaka zīmju pārstāvjus 2024. gada februārī gaida kaut kas unikāls un pavisam negaidīts

Minimālā gaisa temperatūra gaidāma +2 līdz -3 grādu robežās, austrumu rajonos iespējama pazemināšanās līdz -5 grādiem. Turklāt Rīgā nakts stundās debesis pārsvarā aizsegs mākoņi, kā arī gaidāms snigšana nakts otrajā pusē, brīžiem arī intensīvi snigšot.

 

Kāds Latvijā būs gaidāmais pavasaris? Lasi tālāk! 

Leave a Comment