“Nākamā nedēļa būs briesmīgākā šogad!” Sinoptiķi steidzami iesaka iedzīvotājiem sagatavoties

Sinoptiķi nākuši klajā ar būtisku paziņojumu par gaidāmajiem laikapstākļiem nākamnedēļ. Tiek uzsvērts, ka noteikti vajadzēs jau laicīgi sagatavoties, jo laikapstākļi nākamnedēļ sola daudz nepatīkamus pārsteigumus.

Sākotnējās ziņas par nākamās nedēļas laikapstākļiem liecināja par tikai nelielu temperatūras kritumu, un novembris līdz pat beigām turējās tiešām arī salīdzinoši auksts laiks – ņemot vērā vidējo normu.

Tomēr jaunākie sinoptiķu paziņojumi liecina, ka situācija būs daudz drūmāka, nekā gaidīts, un katru dienu temperatūra lēnām slīdēs uz leju.

Jau iepriekš tika ziņots par to, ja tuvojas spēcīga puteņošana, labāk neizmantot savu automašīnu, bet doties ar sabiedrisko transportu. Tas galvenokārt samazina risku iekļūt avārijā un samazina kopējo mašīnu plūsmu uz ceļa, kas puteņu dienās ir ļoti svarīga un noteicoša.

Lasi vēl: “Pilnīgi neticami, ka kas tāds var notikt Rīgas pašā sirdī!”: ļoti nepatīkams gadījums noticis pie Brīvības pieminekļa

Sinoptiķu prognoze nākamai nedēļai ir krietni vēsāka, nekā tika ziņots iepriekš. Situācija no iepriekš  ziņotā atšķirsies pamatīga un temperatūras stabiņš turpinās pakāpeniski slīdēt uz leju.

Lasi arī: Zinātnieki skaidro – kādēļ kaķis mīca jūs ar ķepām un ko ar to vēlas pateikt

Naktis būs ļoti aukstas un atsevišķās Latvijas vietās temperatūras stabiņš var nokrist pat līdz -15 grādiem un tam pa virsu vēl intensīva snigšana.

Līdz ar to būs vērojams negadījumu pieaugums – pieaugs riski, ka autovadītājiem būs grūti savaldīt savus transportlīdzekļus un noslīdēt no ceļa vai pat iekļūt avārijās. Tas spēcīgu snigšanu padara ļoti apgrūtinošu ikvienam.

Tomēr tas vēl nav viss. Būtiskākās prognozes vēl tik sekos…

 

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment