“Nākamā nedēļa būs briesmīgākā šogad!” Sinoptiķi steidzami iesaka iedzīvotājiem sagatavoties

Jau pirmdienas laikapstākļi atspoguļos iepriekšējo dienu spēcīgo sniegputeņu apstākļus, bet no otrdienas sāksies krasa un strauja temperatūras pazemināšanās. 

Otrdien sagaidāma spēcīga puteņošana Latvijas centrālā daļā. Dienas laikā pastiprināsies arī vējas brāzmas, pārsniedzot 15 metrus sekundē. Tomēr sākot ar trešdienu laikapstākļi būtiski mainīsies uz pretējo pusi!

Paralēli šiem faktoriem būs arī ievērojams snigšana, un atsevišķos reģionos gaisa temperatūra naktīs var noslīdēt līdz pat -15 grādiem.

Kā norāda meteorologi, gandrīz katru dienu gaidāma spēcīga snigšana, kas radīs ievērojamu izaicinājumu autovadītājiem un neizbēgami palielinās jau tā satraucošo negadījumu skaitu.

Lasi arī: Zinātnieki skaidro – kādēļ kaķis mīca jūs ar ķepām un ko ar to vēlas pateikt

Trešdienas vakarā centrālajā reģionā temperatūra būs līdz pat – 15 grādiem pēc Celsija skalas, savukārt dienā tā svārstīsies vidēji ap – 5 līdz – 15 grādiem pēc Celsija. Turklāt trešdien un ceturtdien krasi palielināsies vēja ātrums, saasinot jau tā skarbos apstākļus.

Papildus iepriekšminētajiem faktoriem ir svarīgi paturēt prātā gaidāmo puteni, kas radīs iespaidu, ka atrodaties īstas ziemas vētras vidū.

Rezultātā, ņemot vērā intensīvas satiksmes neizbēgamību un palielināto negadījumu iespējamību, ir nepieciešams iepriekš izvērtēt braukšanas veidu un vai vispār ir vērs, kur doties!

Ieteicams ievērot piesardzību un laikus plānot savu grafiku, atstājot pietiekami daudz laika neparedzētiem gadījumiem. Tas ir īpaši svarīgi nākamajai nedēļai, jo ir gaidāma aizkavēšanās transporta sistēmā, ietekmējot gan autobusu, gan satiksmi.

Ļoti iespējams, ka var rasties neparedzēti apstākļi, tāpēc ir vēl svarīgāk attiecīgi plānot.

Avots

Leave a Comment