Mūžībā devies populāru dziesmu autors; zināms, ka mūziķis bija devies kaut kur makšķerēt

Pavisam nesen nāca klajā bēdīga informācija par kādu izcilu personību. Viņa dziesmas ir izskanējušas daudzviet pasaulē un cilvēki ar līksu prātu tās dungoja līdz. 

Kļuva zināms par Krievijas mūziķa, daudzu slavenu skaņdarbu autora Aleksandra Ševčenko nāvi. Viņš strādāja ar populārākajiem Krievijas izpildītājiem.

Iepriekšējā nedēļas nogalē pēkšņi nomira Aleksandrs Ševčenko. Cēlonis bija atdalījies asins receklis. Pagaidām ģimene sīkāku informāciju par traģēdiju nav sniegusi. Zināms, ka mūziķis bija devis kaut kur makšķerēt. Nav zināms arī atvadīšanās datums no komponista.

1989.-1991.gadā Ševčenko kļuva par grupas “Zodčije” solistu, pēc tam viņš sāka solo karjeru. Plašākai sabiedrībai viņš ir pazīstams galvenokārt kā autors tādam superhitam kā “Viss būs tā, kā vēlies”.

Turklāt viņa skaņdarbus dažādos laikos izpildīja Alsu (“Ziemas sapnis” un “Pirmais sniegs”), Žasmina (“Caur uguni lēca”, “Tu esi tālu”), Irina Allegrova (“Es esmu vainīga bez vainas”). Ševčenko dziesmas izpilda arī Danko (“Dari vienreiz”), Tatjanas Ovsijenko (“Divas naktis un divas dienas”), Nikolajs Trubačs (“Septiņas jūlija dienas”) un citi.

Lasi vēl: 4 zodiaka zīmes, kuru pārstāvjiem 2023. gads būs veiksmīgākais pēdējos gados. Varbūt tu arī esi viņu vidū!

“Man personīgi tas ir personisks neatgriezenisks zaudējums,” sacīja GPM Radio vadītājs Jurijs Kostins. “Mēs ar Sašu esam draugi kopš Radio 101 laikiem. Mūs 1994. gadā iepazīstināja Aleksandrs Kutikovs. Tad Ševčenko pienāca pie manis ar ģitāru un nodziedāja dziesmu “Viss būs, kā tu vēlies” – viņam tā ļoti nepatika, šķita pārāk vienkārša.

Viņš bija ļoti talantīgs komponists un — ne visi par to zina — izcils improvizators. Protams, tagad par viņu runās… Kāds viņš bija lielisks cilvēks, kuru mēs pazaudējām… Varbūt tas skanēs skarbi, bet vajadzēja domāt agrāk. Ne visas radiostacijas atskaņoja viņa dziesmas, parasti aprobežojoties ar vienu vai diviem hitiem.”

 

Leave a Comment