Murgs sāksies 7. novembrī un ilgs 144 stundas pēc kārtas: sinoptiķi paziņojuši, kas tas būs

Meteorologi pastāstīja par jaunu klimatisko murgu, kam daudzos reģionos vajadzētu sākties jau no 7. novembra. Kā norāda meteorologi, šāds periods uzreiz izveidosies vairākas nākamās dienas pēc kārtas. Un šādas laikapstākļu izmaiņas diez vai iepriecinās cilvēkus.

Ar jauno prognozi dalījās Gismeteo speciālisti. Pēc sinoptiķu teiktā, tiem, kas dzīvo Eiropas austrumos, kā arī ziemeļos, tuvākajā laikā vajadzētu sagatavoties nopietnai laikapstākļu pasliktināšanai.

 

Dažviet ziemas laikapstākļi jau ir ieradušies šajā Eiropas valsts daļā. Dažos apgabalos ir bijušas stipras snigšanas brāzmas, un temperatūra ir nokritusies līdz mīnus vērtībām, pēc tam atkal strauji atgriežoties pie plus 10-15 grādiem.

Meteorologi izmanto dažādus instrumentus un meteoroloģiskos faktorus, lai prognozētu vētras tuvošanos un intensitāti. Tomēr arī ikviens var novērot pazīmes, kas liecina par gaidāmo vētru. Lūk, dažas pazīmes, kuras var noraksturot:

Lasi arī: Vecmāmiņa neļāva izliet ūdeni pēc kartupeļu vārīšanas. Lūk, kāpēc

Strauja temperatūras maiņa: Pēkšņa temperatūras pazemināšanās var liecināt par tuvojošo vētru. Vētras fronte var pārveidot laikapstākļus un radīt aukstu gaisu, kas rada temperatūras kritumu.

Lietus un nokrišņi: Ilgstošs un intensīvs lietus, sniegs vai krusa var būt saistīts ar vētras ietekmi. Šādiem nokrišņiem var būt negatīva ietekme uz satiksmi un vidi.

Elektrības aktivitāte: Palielināta zibens aktivitāte var būt saistīta ar elektriski uzlādētām vētrām. Šie nosacījumi var radīt elektrības traucējumus un ugunsgrēkus.

Lasi vēl: “Mēs gaidījām mazuli”: dziedātāja, kas inficējusies ar kādu slimību, diemžēl dzemdības nepārdzīvo un iet bojā

Lasi arī: Jaunumi Brūsa Vilisa dzīvē – tās nav labas ziņas

Palielināta vēja intensitāte: Ja vējš strauji pieaug un kļūst stiprāks, tas ir skaidrs vētras pazīme.

Tomēr no 5. novembra situācija kļūs vēl sliktāka. Plašas teritorijas Eiropas centrālajā daļā un austrumos, pēc sinoptiķu prognozēm, skars spēcīga snigšana, kas ilgs vairākas dienas.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment