Murgs sāksies 7. novembrī un ilgs 144 stundas pēc kārtas: sinoptiķi paziņojuši, kas tas būs

Divu dienu laikā vajadzētu nokrist vairāk nekā 40 milimetriem nokrišņu, un vēja brāzmas sasniegs 23 metrus sekundē. Tajā pašā laikā nakts temperatūra pazemināsies līdz mīnus desmit grādiem, bet dienā tā būs aptuveni mīnus pieci.

Kā brīdina meteorologi, šāds klimatiskais murgs ilgs līdz nākamās darba nedēļas beigām, tas ir, 144 stundas pēc kārtas. Pēc tam snigšana reģionā beigsies un vajadzētu parādīties saulei.

 

Līdzīgu prognozi sinoptiķi sniedza arī Eiropas ziemeļu un ziemeļaustrumu reģioniem. Tādējādi, kur iepriekš bija nelieli atkušņi, no 5. novembra laika apstākļi pilnībā pāries mīnusos.

Diennakts tumšajā laikā termometra stabiņi nokritīsies līdz mīnus sešiem grādiem. Un šāds auksts laiks saglabāsies sešas dienas pēc kārtas. Un, sākot ar piektdienu, 10. novembri,

Lasi vēl: Aizmirstiet par sniegu: sinoptiķis sniedza prognozi novembrim

Lasi vēl:  “Tikai daži cilvēki gatavo gurķus šādā veidā..”; Lūk kā pagatavoju pikantus salātus, kas tiek apēsti minūtes laikā

Eiropā gaidāma ilgi gaidītā sasilšana, kuras dēļ gaiss sāks sasilt vispirms līdz plus trīs, bet pēc tam līdz plus pieciem, kas būs nenormāli silts pēdējā rudens mēneša vidum.

Pēdējā lielāka sniega vētra Latvijā notika 2019. gada februārī.

Šī sniega vētra ietekmēja plašas teritorijas un izraisīja intensīvus sniega nokrišņus, stipru vēju un zemās temperatūras. Šajā laikā tika novērota dzelzceļa satiksmes traucējumi un ceļi bija ļoti slideni un bīstami, kā arī citi satiksmes un komunikāciju traucējumi. Šādas sniega vētras var būt ievērojami ietekmīgas un rada izaicinājumus sabiedrībai un satiksmes sistēmai.

Tomēr kā prognozē sinoptiķi šobrīd pie mums Latvijā ziema vēl tik drīz nesāksies un šis prognozes mums ies secen.

Arī interesanti: Eksperti steidzami paziņo, ka drīz vairs nemaz nevarēs norēķināties ar maksājumu kartēm

Leave a Comment