Mums tuvojas aukstuma vilnis: jūlija beigās laikapstākļi liks mums uztraukties par gaidāmo

Laikapstākļi Austrumeiropas reģionā ir nolēmuši izspēlēt mums skarbu joku. Sinoptiķi sniedza prognozi, ka vasarā gaidāmas krasas temperatūras svārstības.

Kas liks mums izvilkt siltas drēbes un sapņot par vasaras siltumu.

Nākamās nedēļas sākumā gaidāmi komfortabli laikapstākļi: naktis būs vēsas, ap 10-12°C, bet dienā būs patīkami silts 20-25°C. Taču nevajag atslābināties! Nedēļas beigās, visticamāk, ieplūdīs jauns aukstā gaisa vilnis, kas pazeminās temperatūru līdz 1-6°C naktīs un 10-15°C dienā.

Šādas “svārstības” ir raksturīgas vasarai Austrumeiropā. Atmosfēras cirkulācija, šķiet, dejo ar gaisa masām, mijoties siltam un aukstam laikam.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Šī mēneša pēdējā nedēļas nogale solās būt diezgan vēsa – no 2 līdz 7°C naktī un 15-20°C dienā. Otrā vasaras mēneša vidējā diennakts temperatūra tiek prognozēta 20-25°C, taču nesteidzieties siltās drēbes slēpt skapī. Laikapstākļu pārsteigumi šogad ir biežāki!

Kā sagatavoties negaidītām temperatūras izmaiņām:

Ņemiet līdzi siltas drēbes;

Sekojiet līdzi laika prognozei;

No tā ir atkarīga pankūku garša – un kāpēc tās ir plānas un gardas. Ko darīt ar olām, sviestu un pienu: 2 triki

Veltiet laiku vasaras apģērba valkāšanai.

Esiet gatavi “temperatūras karuselim” un nepalaidiet garām vasaras sauli, kad tā parādās!

Lasi vēl: Laika prognoze nedēļai: cik ilgi turpināsies karstuma vilnis un vai aukstā fronte to pārņems

Pēc ārzemju meteorologa Vilfanda teiktā, līdz nedēļas beigām Austrumeiropas apgabalā  valdīs garāmejošais anticiklons. Tas, no vienas puses, nozīmē zemu mākoņainību un augstu temperatūru dienas laikā, jo mākoņi neizkliedē saules gaismu, kas pilnībā sasilda apakšējo virsmu.

Tajā pašā laikā, pateicoties gaisam, kas nāk no ziemeļu platuma grādiem, naktis ir diezgan ērtas un vēsas. Līdz ar to ceturtdien un piektdien dienas laikā gaiss iesils attiecīgi līdz 26-28, 27-29, un 28-30 grādiem, bet tumšajā laikā līdz 12-14 un 13-15 grādiem.

Tomēr tuvāk sestdienai, 13. jūlijam, anticiklons virzīsies pietiekami uz priekšu, lai atrastos tās rietumu perifērijā. Šādā situācijā pilsētā sāks ieplūst sasildīts dienvidu gaiss, un tāpēc naktis kļūs manāmi siltākas.

Lasot tālāk noskaidrosim arī par Latvijas laikapstākļiem! 

Tātad no piektdienas līdz sestdienai gaidāmi 15-17 grādi, bet no sestdienas līdz svētdienai – līdz 20. Tajā pašā laikā dienas karstums nekur nepazudīs: 13. jūlija pēcpusdienā termometru stabiņš iesils līdz 30. -32 grādi, savukārt svētdien, 14. jūlijā, līdz 27.-32.

“Šonedēļ nokrišņiem nevajadzētu gaidīt: anticiklona zonā tie ir maz ticami. Tikai svētdien daļēji mākoņains laiks var izraisīt īslaicīgu lietu,” sacīja Vilfands.

Meteorologs atzīmēja, ka šāds bez mākoņiem un karsts laiks labi iedarbosies uz ūdens sasilšanu, un tāpēc šobrīd, viņaprāt, ir vispiemērotākais laiks peldēšanai.

Latvijas laikapstākļi speciālisti ir visus brīdinājuši par to kas tuvākajās dienās gaidāms Latvijā – noskaidrosim!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment