Mums tuvojas aukstuma vilnis: jūlija beigās laikapstākļi liks mums uztraukties par gaidāmo

Šīs nedēļas otrajā pusē Latvijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi, prognozē sinoptiķi. Bieži būs lietus, vietām iespējams arī ļoti stiprs lietus un pērkona negaiss.

Ceturtdien daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā sagaidāms lietus, vietām sevišķi stipri, ar pērkona negaisu, iespējamu krusu un spēcīgām vēja brāzmām. Gaisa temperatūra sasniegs +27..+32 grādus, taču Kurzemē būs vēsāks.

Kabaču uzkoda “Vīramātes mēle” – tik pārsteidzoša, ka no galda pazūd dažās minūtēs

Piektdien galvenokārt austrumu novados būs īslaicīgs lietus, vietām – pērkona negaiss. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +16..+21 grādam, bet dienā sasniegs +23..+27 grādus, piekrastē ap +20 grādiem.

Pašreizējās prognozes norāda, ka sestdienas pēcpusdienā un vakarā lielākajā daļā valsts īslaicīgi līs. Vietām iespējamas stipras lietusgāzes ar lokāliem plūdu, vētras un krusas riskiem. Gaisa temperatūra var sasniegt +27..+32 grādus, bet Kurzemē saglabāsies vēsāks laiks.

Kas tiek prognozēts pēc Negaisu izsekošanas tiešraides uz doto momentu Latvijā?

Speciāliste stāsta, ka virpuļviesuļu esamība ir ļoti, ļoti minimāla. Protams, ka kaut kur var šis izveidoties, skatoties uz dinamiku. Primāri gaidāmas ļoti spēcīgas lietusgāzes, stiprs vējš, lielgraudu krusa un virpuļviesuļi paliek pēdējā vietā, jo visticamāk tos Latvijā nevarēs novērot.

Lasi vēl: Mums nāksies ”cepties” arī turpmāk: ārzemju sinoptiķis brīdina par ellīga karstuma turpināšanos Austrumeiropā

Kurzemes ziemeļu daļā postaža ir gaidāma ļoti minimāla. Speciāliste piebilst, ka joprojām debesis turpina skaidroties īpaši valsts centrālajos rajonos. Tiek stāstīts, ka šis viss tuvojas no Lietuvas puses un šī iemesla dēļ vēl joprojām precīzi neko nevar prognozēt.

Gaisa plūsma virzās uz Latvijas pusi. Speciāliste piemin, ka šis negaisa mākonis ir ļoti spēcīgs un nav pamata domāt, ka tas varētu izklīst un neatnākt uz Latviju. Tuvāko stundu laikā tas plosīsies Lietuvā un tikai, tad ienāks Latvijas robežas zonā.

Lūk: ir iespēja sekot līdzi negaisa tiešraidei: 

 

Leave a Comment