Mums nāksies ”cepties” arī turpmāk: ārzemju sinoptiķis brīdina par ellīga karstuma turpināšanos Austrumeiropā

Tuvākajās dienās vairākos Austrumeiropas reģionos gaidāms ārkārtīgi karsts laiks, kas var izraisīt paaugstinātu problēmu risku, gan iedzīvotājiem, gan dabai un tās dzīvniekiem.

Par to brīdināja Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais vadītājs Romāns Vilfands.

Pēc meteorologa teiktā, īpaši augstas temperatūras tiek prognozētas reģiona Austrumu daļā, kur termometru stabiņi pakāpsies par 4-6 grādiem virs normas.

Temperatūra gaidāma līdz +37 °C. Liels karstums gaidāms arī Baltijas jūras piekrastē, kur gaiss sasils līdz +35-38°C.

Vilfands norādīja, ka līdz nedēļas beigām nenormāli augsta temperatūra izplatīsies arī Austrumeiropas ziemeļu daļā. Šeit novirze no normas var sasniegt 8-10 grādus. Tas izraisīs paaugstinātu ugunsbīstamību.

Augsts ugunsgrēku risks gaidāms arī Austrumeiropas centrālajā apgabalā. Pēc ilgstoša auksta laika perioda reģionā iestāsies karstuma vilnis bez ievērojamiem nokrišņiem, tāpēc visu nedēļu tiek prognozēta ceturtā līdz piektā ugunsbīstamības klase.

Meteorologi ziņoja arī par pagājušās nedēļas nogalē Eiropas dienvidos reģistrētajām augstajām temperatūrām. Daudzviet gaiss sasila līdz +41°C.

Lasi vēl: Sensacionāls atklājums pārsteidza zinātnes pasauli! Tika nosaukta dumjākā acu krāsa

Tomēr uz brīvdienām laiks nedaudz sabojāsies..

Palielinoties atmosfēras frontes ietekmei nedēļas nogalē, laika apstākļi Austrumeiropā pasliktināsies – karstums rimsies uz neilgu laiciņu.

Tā teikts no 9. līdz 11. jūlijam gaidāmo atmosfēras procesu un svarīgāko laikapstākļu parādību apskatā.

Saglabāsies karsts laiks un pārsvarā bez nokrišņiem, tad, palielinoties atmosfēras frontes ietekmei, lielākajā daļā reģionu, vietām īslaicīgi līs.

Būs stipras lietusgāzes ar pērkona negaisu, krusu un brāzmainu vēju līdz 17-22 m/s,” teikts komentārā.

 

Leave a Comment